Erasmus'tan Sonra Hayatta Kalmanın Yolları

Artık Erasmus bitti ve ülkenize döndünüz. Hiçbir şey eskisi gibi gözünüze görünmüyor değil mi? Bunu değiştirmek sizin elinizde!
Erasmus hayatım biteli daha bir ay olmadı, ama sanırım erasmusun etkisinden çabuk kurtuluyor gibiyim. Fakat yine de tam emin olmamakla birlikte kafamın içinde binlerce şey oraya buraya hareketleniyor ve bazen kafamla birlikte uçup gidiveriyorlar. Eski bırakılan şeyler hep aynı dursada bakışınız değişmiş oluyor. Her seferinde de illa ben değiştim imajını vermekten de bıktım tabii ki ama ben asıl meseleye geleyim. Eğer hala erasmusun etkisindeyim, aman ne yapıcam şimdi, bittim tükendim, bunalıma giriyorum amanııın diye fermanlar dökenleriniz için facebookta bir grup kurulmuş: "Erasmustan sonra hayatta kalmanın yolları". Grub içi bazı ilkeler oluşturulmuş ve erasmustan sonra nasıl hayatta kalınacağına dair bazı önerilerde bulunmuşlar. Bir o kadar gerçekçi olan ve bir o kadar da komik olan bu önerileri buyrun okuyun:

Benim gibi Erasmus veya ülkesinden uzakta öğrencilik deneyimini yaşamışsan, kendini bir şekilde değişmiş hissedersin. Ülkene geri döndüğünde üzgün kafanız karışık, sanki başka bir dünyadan gelmiş gibisindir.Bu durum uzun sürebilir fakat bunun için bazı önlemler alabilirsin.Umutsuzluğa kapılıp depresif hissetmemeye çalış aynı zamanda da bu mükemmel deneyimi yaşadığın için kendini şanslı hisset ve bunu yeni maceraların için sıçrama tahtası olarak kullan.
İşte sana birkaç öneri:

1) Gece kulüplerinde içkiye harcadığın onca parayı düşünme : muhtemelen o parayla kendine yeni bir araba alabirdin.
2) Arkadaşlarınla partiye devam et : temalı, çılgın, alternatif partiler düzenle ama bunlar her zaman arkadaşlarının dairesinde olsun.
3) Eğer hala ailenle yaşıyorsan, elinden kaza çıkmadan önce onlardan olabildiğince uzaklaş…
4) Arkadaşları arasında Erasmus ruhunu yay: onları olabildiğince sarhoş et, eğlen ama ondan sonra yapacak iyi bir şey bul.
5) Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsan senin için yapacak tonla şey var ve yeniden alışmakta zorlanmazsın ama onun yerine ufak bir kasaba veya sessiz bir yerdeysen sıçtın.
6) Ne zaman mutsuzsan ve Erasmus hayatına geri dönmek istersen, arkadaşlarınla olan resim ve videolarına bak, neler yaşadığını hatırla ve için kendini şanslı hisset.
7) İngilizce konuşan birini bul!
8) Yeni Erasmus öğrencileriyle tanışmak için ESN gibi gruplara ve organizasyonlara katıl.
9) Erasmus partilerine git ve şehrindeki diğer Erasmus öğrencileriyle tanış.
10) Erasmus öğrencileri genellikle Aralık/Ocak, Mayıs/Haziran gibi ülkelerine dönerler: ilk gruptaysan üzgünüm muhtemelen sıçtın, ikinci gruptaysan en azından yazın tadını çıkarabilirsin.
11) Dilediğin gibi yaşa.
12) Erasmustayken porno starı gibi bir cinsel hayatın olduktan sonra ülkene döndüğünde bunları yaşayamayınca şaşırma.
13) Sadece küfürlerini bildiğin dilleri öğren.
14) Hemen bir sonraki yurtdışı deneyimini planla: staj, deniz aşırı programlar vs.
15) Erasmus arkadaşlarınla buluşma ayarla: ikinci bir Erasmus gibi hissediceksin,emin ol.
16) Bu gruba katıl ve tüm arkadaşlarını davet et : )


Facebook "How to Survive after Erasmus" grubuna ulaşmak için buyrun:
https://www.facebook.com/groups/88632033379/

Ayrıca ilginizi çekebilecek diğer yazılar: 
Harçsız Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır
Schengen Vizesi için İşveren Mektubu ve İzin Onayı
İnterrail Nasıl Yapılır ve Nasıl Planlanır
Ücretsiz Fon Müzikleri ve Ses Efektleri İndir
Asteğmen Nasıl Olunur ve Ne Yapmam Gerekir
Askerlik Tecili için Gerekli Belgeler
Sınavsız İkinci Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır
İngilizce Öğretiminde Teknoloji ve İnteraktif Oyunlar

Diğer faydalı olabilecek Erasmus yazılarım:
İsveç'e Gitmeden Önce (1)
İsveç'te Bilinmesi Gerekenler (2)
İsveç'te Yemek Vakti (3)
İsveç Online Alışveriş Siteleri ve Faydalı Linkler
İsveç'te Erasmus İlk Anılar
İsveç ve Erasmus: Hatıralar Dolusu Koca Bir Yıl
Erasmusa Son Noktayı Koyduk
Erasmus'tan Sonra Hayatta Kalmanın Yolları
İnterrail Gezisi Nasıl Planlanır
* Erasmus Ülke Tercihi Nasıl Yapılır

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: Erasmus'tan Sonra Hayatta Kalmanın Yolları
Erasmus'tan Sonra Hayatta Kalmanın Yolları
Artık Erasmus bitti ve ülkenize döndünüz. Hiçbir şey eskisi gibi gözünüze görünmüyor değil mi? Bunu değiştirmek sizin elinizde!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqw_vIj1RYySh9cMOI7aHZF-xBw8a_dunVYRYc1WjtEa-0SK1qNKshOr1zjQf6N6gcWgZnOrkn9TesgvpeY5WdWEeUugDVn1KJemwUr4hikZmeJWZtn5BlWiHcdUIkVErX062L-qsHX9k5/w320-h160/ERASMUSTAN+SONRA+HAYATTA+KALMANIN+YOLLARI.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqw_vIj1RYySh9cMOI7aHZF-xBw8a_dunVYRYc1WjtEa-0SK1qNKshOr1zjQf6N6gcWgZnOrkn9TesgvpeY5WdWEeUugDVn1KJemwUr4hikZmeJWZtn5BlWiHcdUIkVErX062L-qsHX9k5/s72-w320-c-h160/ERASMUSTAN+SONRA+HAYATTA+KALMANIN+YOLLARI.jpg
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2009/06/erasmustan-sonra-hayatta-kalmanin.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2009/06/erasmustan-sonra-hayatta-kalmanin.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar