Blogger'da Kategori Nasıl Oluşturulur?

Evet arkadaşlar, blogger'ın en sevmediğimiz eksikliklerinden birisi bizlere kategori seçeneği sunmaması. Ancak çok basit bir hintle bu i...

Evet arkadaşlar, blogger'ın en sevmediğimiz eksikliklerinden birisi bizlere kategori seçeneği sunmaması. Ancak çok basit bir hintle bu işi çözmek çok kolay. Hatta bu yöntemle yazılarınıza dilediğiniz kadar etiket verme özgürlüğünüzden feraget etmek zorunda değilsiniz!!

Nasıl mı olacak?
Evvela yazılarımızı bir güzel yazdık değil mi. İstediğimiz kadar etiketi de ekledik yazılarımıza. Sonrasında aynı kategoriye sahip bütün yazılarımıza ortak birer tane daha etiket ekliyoruz. Umarım burayı anlamışsınızdır. İsterseniz pratik olarak anlatalım. Benim blogumda, beş yazı var. Bunlardan iki tanesi günlük içerikli, üç tanesi erasmusla ilgili diyelim. Bu yazılarımızla alakalı olan bütün etiketleri girdikten sonra, aynı kategoriye ait olduğuna inandığımız yazılarımıza ortak birer tane daha etiket giriyoruz. Mesela yazılarımdan iki tanesini ben "Günlük" kategorisi altında istiyorum ve bu iki yazıya vermiş olduğum diğer etiketlerden sonra bir de "günlük" etiketini ekliyorum. Buraya kadar herşey anlaşılmıştır umarım.

Bağlantı Listesinden Yararlanıyoruz
Yanda görmüş olduğunuz gibi istediğimiz bütün etiketleri yazımıza verdikten sonra, etiketlerin içinden kategori olmasını istediğimiz etiketin bağlantı adresini kopyalıyoruz. Buraya tıklayarak bağlantı listesi gadgetini blogumuza ekleyelim. Kopyalamış olduğumuz etiketin bağlantı adresini "yeni site urlsi" kısmına girelim ve isterseniz kategorinizin ismini "yeni site adı" kısmından değiştirebilirsiniz.

Tabii ki "bağlantı listesi" gadgetinin ismini de değiştirmeyi unutmayın. Çok uzun zamanınızı alacak birşey değil bunu yapmak. Gayet basit. Bundan sonra yazılarınıza istediğiniz herhangi bir etiketi girmekte özgürsünüz. Ancak, yazınızın hangi kategoriye ait olacağı aklınızda bulunsun ve kategori ismini de etiket olarak eklemeyi unutmayın. Artık hiç zahmetsiz istediğiniz yazınızı istediğiniz kategoride gösterebilir aynı zamanda da özgürce etiket ekleyebilirsiniz.

Anlamadığınız her konuda danışabilirsiniz. Tam anlatamamış olabilirim o nedenle sorularınızla yazımı geliştirebilirim. Bu blogger ipucu olarak ilk paylaşımım. İnşallah ileride aklıma yeni hınzırlıklar geldikçe sizlerle paylaşacağım. Kolaylıklar gelsin :)

YORUMLAR

BLOGGER: 10
  1. çok güzel anlatmışsınız teşekkürler. artık benimde kategorim var

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler bundan daha açık anlatılmazmazdı

    YanıtlaSil
  3. Hocam ben birşeyler yapma calıstım. Kategorılerım altında konuları topluyorum ama aynı zamanda butun konular anasayfada copluk gıbı kaldı. onları sadece kategorılerımde gozrunecek sekılde ararlayabilmem ıcın ne yapmalıyım? yardımcı olursanız cok sevınırım.

    YanıtlaSil
  4. Yapmış olduğunuz şeyleri adım adım anlatırsanız daha kolay yardımcı olabilirim. Tam olarak demek istediğinizi anlayamadım.

    YanıtlaSil
  5. Sızın yukarda verdıgınız gıbı konuyu acıp Bağlantı lıstesı etiketıne de blogumdakı etıketın adresını url'ye vs yazdım. ondada sorun yok oluşan kategorı üzerine tıklayınca konu acılıyor. ama bütün etiketler anasayfa da yeralıyor. yani ben etıketlere üzerine tıkladıgımda ulaşmak ıstıyorum, onun dışında anasayfada tum etıketlerın (kunuların) gozukmesini istemiyorum. hocam kısacası blogumun tum ıçeriği anasayfada gozukuyor. kategorı altındakı bir konuya tıklayınca o acılıyor. benim istedıgım anasayfayı temizlemek.
    cok karısık oldu ama baska da nasıl anlatırım bilemedim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Sitenizi inceledim. Yukarıda anlattığım gibi bir kategorileştirme oluşturmak için evvela birden fazla yazı yazmış olmalı ve o yazılara ait olmasını istediğiniz kategori ismini vermiş olmanız lazım. Sizin sitenizde şu anda sadece bir adet yazı var ve onun etiketine kendi isminizi vermişsiniz.
    Mesela şöyle yapın; her fotoğrafınız için ayrı bir yazı oluşturun ve fotoğraflarınız için oluşturduğunuz yazıların etiketini "fotoğraflarım" olarak adlandırın ve "askerlik" vs. gibi etiketler ile de ekstra olarak etiketleyebilirsiniz. Sonrasında yukarıda anlattığım şekilde sitenizin yan tarafında kategorileri gösterebilirsiniz.
    Gelelim ilk sayfada bütün konuların görünmesine. Az önce anlattığım şeyleri yaptıktan sonra sadece yapmanız gereken ana sayfada görünmesini istediğiniz konu sayısını blogger kontrol panelinden ayarlamanız...
    kolay gelsin, herhangi bir sorunuz olursa tekrar tekrar danışabilirsiniz.. =)

    YanıtlaSil
  7. tesekkur edrim. Ben blogu yenı actım birkac deneme yazısı koydum kaldırdım . Bir de sizin dediginiz gibi yapacagım . aslında ben baska bır sey denemıstım blogumdakı sayfada gordugunuz kategorılerım baslıgı alttındakı baslıkları ben farklı bır yoldan yaptım . yanı javasicript kodlarıyla olusturdum. o kodları burada yazınca msj gonderemedim. Ayrıca son yayınlanan konu anasayfada kalıyor galıba.

    YanıtlaSil
  8. son yayınlanan konu her zaman ilk sayfada kalır. Ancak sanırım bazı kodlarla oynayarak son yayınlanan konu yerine kalıcı bazı yazılar koyabilirsiniz yine de. Ama o konuda tam olarak bir bilgim yok =)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim. Önceki msj.dakileri uygulayayım sonra sorun cıkarsa sabrına sıgınarak rahatsız ederim.

    YanıtlaSil
  10. bunun nasıl yapacağımı düşünüyordum. harika ve çok akıllıca bir yöntem. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
Tepkisiz kalmayın. Fikirleriniz ve sorularınız birileri için farklılık oluşturabilir:

Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: Blogger'da Kategori Nasıl Oluşturulur?
Blogger'da Kategori Nasıl Oluşturulur?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSJnn-eySLUgqdzLag_kAvNGoZ9jyGnhPwtbJEDZ7-5jtTTisnXxbHfODv-VpNO-ACtrszgSgNxbWB5Uwfq77Bk12Ms4ytYdegdWI_jPEXlBGxSc9q_u_TVmOdHXgDQuDf_mwJiBEtNcw6/w500-h281/blogger%2527da+kategori+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSJnn-eySLUgqdzLag_kAvNGoZ9jyGnhPwtbJEDZ7-5jtTTisnXxbHfODv-VpNO-ACtrszgSgNxbWB5Uwfq77Bk12Ms4ytYdegdWI_jPEXlBGxSc9q_u_TVmOdHXgDQuDf_mwJiBEtNcw6/s72-w500-c-h281/blogger%2527da+kategori+%25281%2529.jpg
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2008/11/bloggerda-hem-kategorilerinizi-oluturun.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2008/11/bloggerda-hem-kategorilerinizi-oluturun.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar