iPhone / iPod Touch kablosuz internet Sorunu

Bir çok iPhone ve benim gibi iPod Touch kullanıcısı wireless ile internete girme konusunda problemlerle karşılaşmışlardır. Benim burada bahs...
Bir çok iPhone ve benim gibi iPod Touch kullanıcısı wireless ile internete girme konusunda problemlerle karşılaşmışlardır. Benim burada bahsettiğim problem, windows Xp üzerinden wireless (kablosuz ağ) ile iPod ya da iPhone'a internet paylaşımını yapamamak.

Sorunumuz Ne?
Windows Xp'de bilgisayarımızın internetini basitçe iPod ya da iPhone'umuz ile paylaşmak istiyoruz ama ne yazık ki birşeyler ters gidiyor ve Xp bu konuda önümüzü kesiyor. Aslında önümüzü kesmesi gibi bir durum yok, sadece dns atama konusunda ya ipodumuz sorun yaşıyor ya da Xp birşeylerin önünü kesiyor. Neyse bu sorunla nasıl karşılaştığımı adım adım anlatayım. Denetim masası Ağ bağlantılarımı açtım ve kablosuz ağ üzerine gelerek özelliklere tıkladım. Sonrasında kablosuz ağlar sekmesinden "Ekle" diyerek "bilgisayardan bilgisayara" bir "myPod" adında şifreli bir kablosuz ağ kurdum. Sonrasında yine ağ bağlantılarımda internet kaynağım olan yerel ağ bağlantımın özelliklerinden internet paylaşımımı açtım. Herşey ipod'um ile internete girmek için hazırdı. Kablosuz bağlantı ile "myPod" ağına bağlandım ve ip almasını beklemeye koyuldum. Ancak ip bir türlü "192.168.0.***" gibi bir hal almadı ve dolayısıyla internete de giremedim. İp adresi her zaman 168 ile başlayan local ağ ipsi ile kaldı. Sonuçta internet yoktu ipodumda.

Bu sorunu çözmek için iki çeşit yol var. Bir tanesi oldukça basit ama biraz can sıkan bir çözüm, diğeri ise iPod'umuza sadece bir tek dns adresi girmek.

Çözüm 1
Bu çözüm yolu çok zor olmayan ancak sadece bilgisayar üzerinden yapılabilen bir adım olduğundan benim pek canımı sıkan bir çözüm. Neyse gelelim iPodumuz ile Xp üzerinden paylaştığımız internete nasıl gireceğimize:
Tek yapmamız gereken şey; iPod ile bilgisayar üzerinde kurmuş olduğumuz kablosuz ağa bağlandıktan sonra, ağ bağlantılarımdan internet kaynağımız olan "yerel ağ bağlantısı"nın özellikler penceresinden gelişmiş sekmesinde internet paylaşımını kapatıp tekrar açmak. Evet yanlış duymadınız tek yapmamız gereken şey bu!

Çözüm 2
İkinci çözüm yolumuz ise biraz daha kolay ve kalıcı bir çözüm. Çünkü her seferinde bilgisayarınızın karşısında olmanız gerekmiyor interente bağlanmak için. Çözüm ise; iPod ile bilgisayar üzerinde kurmuş olduğumuz kablosuz ağa bağlanıyoruz ve iPod'un ip almasını beklemeye gerek yok. Direk olarak seçmiş olduğumuz kablosuz ağın yanındaki oka tıklayarak detaylarına giriyoruz ve orada dns üzerine tıklayarak "208.67.222.222" giriyoruz. Artık iPodumuz 192 ile başlayan bir ip almaya başlayacak ve bu demek oluyor ki internete artık girebiliriz. Eğer hala ipodda 168 ile başlayan bir ip görüyorsanız Statik sekmesine tıklayın ve oraya resimde gördüğünüz ayarları giriniz (Bu çözüm sadece windows xp üzerinden internet paylaşımında denenmiştir).

YORUMLAR

BLOGGER: 15
  1. bişi soracağım bende ipod nano 8 gb var. onunla internete girmek mümkün mü,? mümkünse nerden gireceğimi yazabilirmisiniz? yani şöyle demek istiyorum ayarlar=>Genel=> gibi yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. ipod nanolarda bildiğim kadarıyla wireless yok. O nedenle internete malesef bağlanamazsınız.

    YanıtlaSil
  3. ipodcunun biri15 Şubat 2011 22:29

    tüh yaa xp yok vista da işe yaramadı :(

    YanıtlaSil
  4. ya bnmkı ınternete gırıoo ama sayfa yuklenmıyo ne yapmam grk :S

    YanıtlaSil
  5. yine benzeri bir dns problemi gibi. yada girmek istediğiniz sitede sorun var.

    YanıtlaSil
  6. windows 7 de sadece 2.adımı uyguladım ve anında nete girdi

    YanıtlaSil
  7. çok teşekür ederim.. ;)

    YanıtlaSil
  8. arkadaslr bırı bana yardım etsın yapmayı bılmıyorum

    YanıtlaSil
  9. her şeyi yazdım sonra nabcam

    YanıtlaSil
  10. tam olarak hangi adımda kaldınız? yukarıda adım adım anlatmıştım yine de yardımcı olmak isterim..

    YanıtlaSil
  11. sadece geri tuşuna basarak ip almasını bekleyeceksiniz. biraz bekledikten sonra internete bağlanması gerekiyor. bu kadar.

    YanıtlaSil
  12. yukarda bir resim varya DHCP filan yazıyor işte ben orayı nerden açacagım onu sölermisiniz ?

    YanıtlaSil
  13. Ipod dan nasıl açıyoruz

    YanıtlaSil
  14. merhaba arkadaşlar bnm ipod touch ım var ve bilgisayarımdan internete avea jet mobil modem ile giriyorum yani normal modem yok ipod touch ımla bu avea jet mobil modeme nasıl bağlanabilirim lütfen yardımcı olun 

    YanıtlaSil
  15. eğer windows 7 kullanıyorsanız çok basit bir işlem var. Kablosuz ağ bağlantılarını yönet diyorsunuz ve sonrasında yeni bir kablosuz ağ eklemek için "ekle" tıklıyoruz. oradan kablosuz geçici ağ oluşturuyoruz ve adımları tek tek takip ediyoruz. en son internetinizi paylaşmak isteyip istemediğinizi size soracak. izin verdikten sonra ipod ile bilgisayarınız üzerinden oluşturduğunuz kablosuz ağa bağlanabilir ve internete sahip olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Tepkisiz kalmayın. Fikirleriniz ve sorularınız birileri için farklılık oluşturabilir:

Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: iPhone / iPod Touch kablosuz internet Sorunu
iPhone / iPod Touch kablosuz internet Sorunu
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjng_3jC2Lvk_FYczo75qLRHpLbC_6JqIepmKAgypdalZwUKrrjlYf_u0-rsR3tZ9ObdfiqzmfyXSTpkT8QeEyPi7XIlBT2CKYhjeaL-do9Svjw2TLJXd7LOAhFhV_PtHpZgBD-yTgV6RJQ/s320/IMG_0031.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjng_3jC2Lvk_FYczo75qLRHpLbC_6JqIepmKAgypdalZwUKrrjlYf_u0-rsR3tZ9ObdfiqzmfyXSTpkT8QeEyPi7XIlBT2CKYhjeaL-do9Svjw2TLJXd7LOAhFhV_PtHpZgBD-yTgV6RJQ/s72-c/IMG_0031.png
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2009/06/iphone-ipod-touch-kablosuz-internet.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2009/06/iphone-ipod-touch-kablosuz-internet.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar