İnterrail Gezisi Nasıl Yapılır ve Planlanır

Dokuz günlük çılgınca interrail gezisinden sonra artık bütün detayları ile bu tür bir geziye nasıl hazırlandığımı sizlere anlatma zamanı g...
nasıl yapılır interrail
Dokuz günlük çılgınca interrail gezisinden sonra artık bütün detayları ile bu tür bir geziye nasıl hazırlandığımı sizlere anlatma zamanı geldi. Erasmusa başvurmamın en önemli nedeniydi Avrupayı gezmek ayrıca Nou Camp'da bir fotoğraf çekmek. Ne bileyim hayalimdeydi her zaman, Paris'te Eyfel kulesinin, Amsterdam'da "I AMsterdam" yazısının ve Roma'da Colloseum'um önünde bulunup bir kare fotoğrafa sahip olmak. Roma ve Venedik gezilerini interrail ile yapmasam da sonuçta o hayallerimi de gerçekleştirdim ryanair ile.

İnterrail ile nerelere gittim? İsveç'te olduğum için biraz kolay oldu güzel bir rota çizerek birçok ülkeye gitmek benim için. Kuzeyden çıkıp güneye inmek ve sonrasında da uçağa atlayıp geri gelmek gerçekten çok güzel. Gidebildiğiniz en uzak noktaya kadar gidiyorsunuz tren ile ve sonrasında 3 saat içerisinde başladığınız yere geri dönüyorsunuz. Benim gezim Malmö'den başladı, sonrasında Kopenhag, Amsterdam, Brüksel, Frankfurt, Paris ile devam etti Barcelona'da Barcelona futbol takımının şampiyonlar ligi kupası şampiyonluğunu kutlamasıyla sona erdi.

Gelelim interraile nasıl hazırlandığıma. Liste halinde verirsem çok daha faydalı olacak sanırım:
  • Avrupa haritasını önüme aldım ilk önce. Gitmek istediğim şehirleri birer birer inceledim ve en iyi rotayı çıkartmaya çalıştım. Sonuçta trenle düzenlenen bir gezi olduğu için gideceğim yerleri düzgün bir sıraya koymak gerekiyordu. Dediğim kuzeyden başlayarak güneye inmek en doğrusuydu benim için ve öyle de yaptım. Ancak gitmek istediğim tek bir şehire gidemedim orası da Prag. Gerçekten interrail rotama çok ters bir yerdeydi ve sonuçta gidemedim. Evet ilk adım olarak rotamızı belirliyoruz.
  • Diğer bir adımda artık hangi şehirde kaç gün geçireceğiz ve neler yapacağız onları konuşalım, ya da ben neler yaptım ondan bahsedeyim. Sonuçta elimde bulunan ve sizlerin de muhtemelen alacağı en ucuz (159 euro) ve 10 gün içerisinde 5 gün kullanım hakkına sahip olan bilet. Biletimizin kullanım gününe göre nerede kaç gün kalacağınız onu belirlememiz gerekiyor. Ayrıca bu 10 gün içerisinde 5 gün kullanım hakkını, daha açacak olursak durum şu: 10 gün demekten kasıt, biletimizin sadece 10 günlük geçerliliği olduğunun göstergesi. 10 mayısta alınan bir bilet 19 mayıstan sonra kullanılamaz. Benim biletim 20 mayısta başlıyordu ve 29 mayıs son kullanım günüydü. 5 günlük kullanım hakkını ise 5 kere kullanım hakkımız var diye çevirebiliriz. Bugün yola çıktığımızı varsayarsak ben bir günlük hakkımı kullanmış oluyorum, ancak gün bitene kadar bugünkü hakkınızı istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Başka bir hakkınızı kullanmanıza gerek yok. Umarım gayet açıklayıcı bir bilgi olmuştur. Bu adımda biletinizin kullanım hakkına göre çok detaylı bir şekilde plan yapmalısınız. Benim yaptığım planı da sizlerle paylaşacağım ve sizlere güzel bir örnek olmasını umarım:
Planımızı yaparken tren saatlerini kontrol etmek en önemli ayrıntılardan bir tanesi. Tren ne zaman kalkıyor ve ne zaman diğer şehire varıyor. Bu tren saatlerini kontrol edebileceğiniz site ise şurası. Ben İsveç Falun'dan başladım ve ilk belirlediğim hedef Kopenhag ve son şehir ise Barcelona idi. Gezim tam olarak planladığım gibi 9 gün sürdü. 20 Mayıs'ta başlayıp 29 Mayıs gece saat 01:30'da Falun'daydım. İlk olarak 20 mayıs akşamı yola çıkarak gece treni ile bir gün sonra Kopenhaga ulaştım. Burada dikkat etmeniz gereken bir şey var. Bir şehirden diğerine geçerken direk trenler olmayabilir. Bazı yerlerde değişiklikler yapmak zorunda olabilirsiniz. O nedenle yukarıda verdiğim site üzerinde planınızı yaparken nerede hangi değişiklikleri yapacağınıza bakın ve mutlaka not alın.
Ayrıca gece trenleri ve bazı özel trenler için hatırlatmam gereken bir durum var o da "seat reservation" yani koltuk rezervasyonu. Gezinizi yukarıdaki siteden planlarken hangi trenin "subject to reservation" olup olmadığına bakıp mutlaka not alın. Tren istasyonlarında trene binmeden önce ya da şehire ilk vardığınız anda zaten binecek olduğunuz diğer treni muhtemelen bildiğiniz için mutlaka rezervasyon yaptırın. Rezervasyonu uluslararası bilet satış gişelerinde sadece koltuk rezervasyonu istiyorum diyerek 4 ya da 5 euro karşılığı yaptırabilirsiniz. Bazen yer kalmamış olmayabilir siz yine de atlayın trene ancak Fransa'da biraz dikkatli olun 15 euro cezası var. Normal diğer ülkelerde 5 euro ama bu Fransa'da neden böyle anlamadım. (Ben ceza yedim maalesef. Tren doluydu ve binmem gerekiyordu, ne de olsa ceza 5 euro dedim ama değilmiş neyse.)
Artık Kopenhaga varalım biz. Varmadan önce son bir şey daha var. Eğer treniniz 19:00'dan sonra ise ve bir gün sonra diğer hedefe varıyorsanız o tren mutlaka hedefe varacağınız güne yazılmalı. Yani trene bindiğiniz günkü hakkınızı değil bir sonraki günün hakkını kullanmış olmalısınız. Bazen faydalı olan bu kural bazen de interrailciler için kötü birşey. Ancak bilet kontrol eden şahıslar hiç birşekilde detaylı olarak bakmadıklarından dolayı ve pek bilgiler olmadığı için bu konuda bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Sadece bindiğiniz günün tarihini yazın ya da duruma göre bir gün sonrayı yazın. Ben Kopenhaga giderken bir gün sonrayı yazdım çünkü aynı gün içerisinde Amsterdam'a bir başka gece treni ile geçiş yaptım ve sadece bir günlük hakkımla iki gün seyahat ettim. Tren saatlerini gerçekten çok akıllıca kullanmanız gerekiyor. Hemen benim tren saatlerimi de vereyim örnek olarak:
Falun'dan - Kopenhag'a
---2 changes (night train) --- Kalkış: 19:32 on 20th May  Varış: 07:17 on 21st May

Copenhagen - Amsterdam
---direct (night train)--- Kalkış: 18:53 on 21st May Varış: 10:29 on 22nd May
Amsterdam'a bir günlük hakkımı kullanarak gelmiş oldum. Sonraki trenim gece saat 5 civarı idi. Amsterdam Red Light District ile ünlü olduğundan dolayı geceyi de orada gezerek geçirmeyi istedim. Herhangi bir hostel ya da hotel ayırmadım. Amsterdam'dan sonra Brüksel'e geçtim aşağıdaki tren saatleri ile ve ikinci hakkımı kullanmış oldum:
Amsterdam - Brussels
 ---direct--- Kalkış: 05:54 on 23rd MayVarış: 08:42 on 23rd May
Brükseli de gezdikten sonra aynı gün içerisinde başka bir hakkımı kullanmadan Frankfurt'a geçtim. Orada birkaç arkadaşımızı ziyaret edeceğimden dolayı oraya tam iki gün ve üç gece ayırdım. Aslında iki buçuk gece desek daha yerinde olur. Tren saatlerimi vereyim hemen:
Brussels - Frankfurt
---direct--- Dep: 17:54 on 23rd May  Arr: 21:30 on 23rd May
Frankfurt'tan sonraki durak Paris'ti. Paris'e geçerken başka bir günlük hakkımı da kullandım ve Paris'te iki gün kalmayı planlamıştım. Paris'e gitmeden önce mutlaka bir hostel ayırmanızı tavsiye ederim. Onu da hostels.com ya da hostelworld.com üzerinden yapabilirsiniz. Ben Friends Hostel denen ve herkesin kötü yorumlarda bulunduğu bu hostelde kaldım. O kadar da kötü bir yer değil parasına göre. Gecesi 16 eurodan Paris'te bulabileceğiniz en ucuz hostellerden bir tanesi. Eğer grupça yola çıkıyorsanız bir apartman düşünmenizi ya da diğer hostellere de gözatmanızı tavsiye ederim çünkü daha ucuza geliyor. Frankfurttan Paris'e giderken rezervasyonumu son ana bıraktım ve tren dolu olduğu için yaptıramadım. O nedenle rezervasyonlarınızı o şehire varır varmaz yaptırırsanız sorun yaşamassınız. Gelelim hangi trenleri aldığıma:
Frankfurt - Paris
---direct--- Dep: 06:00 on 26th May Arr: 09:50 on 26th May
Artık Paris'teyiz. Gezimizin beşinci günü. Paris'te iki gün içerisinde gayet yeteri kadar gezebildiğimi düşünüyorum. Disneyland'a gitmedim onu hemen söyliyeyim. Girişin 50 euro olduğunu duyunca ve yolda geliş gidiş en az dört saat geçirildiğini duyunca hiç de heveslenmedim. Zaten Paris'e gitmemin amacı da o değildi. Eyfel kulesi ile Louvre müzesi benim için önemli olan yerlerdi. Sonraki durağım Barcelona idi. Barcelona için tren saatlerim:
Paris - Barcelona
---night train--- Dep: 20:32 on 27th May Arr: 09:20 on 28th May
Barcelona'da da iki gün geçirmeyi planladım yani sadece bir gece. Bu sefer hostel ayırmadım. Tren istasyonu önünde uyuyuverdim. Zaten para sıkıntısı olduğundan dolayı hiç para harcamayı gözüme kestiremedim. Ancak Barcelona gezdiğim şehirler arasında en ucuz olanıydı. Hostel fiyatlarına da internet üzerinde baktığımda gerçekten hosteller de ucuzdu. Barcelona'da kaldığım gece FC Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi kutlamaları vardı ve onlar sayesinde stadyuma ücretsiz girme şansını yakaladım. Normalde maç olmasa dahi sadece içeri girip görmek 17 euro. 29 Mayıs Barcelona'daydım ve artık interrailimin son günüydü. Artık geri dönme zamanı. Geri dönmek için ryanair ile saat 14:35'e bir uçak bileti aldım. İsveç'e saat 18:30 civarı gibi vardım ve Falun'a interrailimin son gün hakkını kullanarak tren ile saat 01:30'da varmış oldum. Böylece gezim son bulmuş oldu. En kısa haliyle benim gezimin planı buydu. Umarım sizlerin bir gezi hazırlamasında yardımı dokunur. Aklınıza takılan birşey varsa hiç çekinmeden sorabilirsiniz.

Bu yazımda planımızı yapmış olduk. Bir sonraki yazımda da bütün planlar hazırlanmış olduktan sonra, yanımda neler götürdüm ve sizlerin neler götürmesi gerekir, ayrıca herşeyi ile interrail ne kadara mal olur ve diğer gerekli detayları sizlerle paylaşacağım.

Diğer İnterrail Yazılarım:
Schengen Vizesi için İşveren Mektubu ve İzin Onayı
Yerli İnterrail: Tren Tur Kartları 
İnterrail'den ilk İzlenimler

YORUMLAR

BLOGGER: 32
  1. ilk olarak bu bilgilendirici yazı için teşekkürler.
    bizde 3 kişi interraile çıkacağız ve ufak tefek sorularım var :

    1- Ryanair'in iniş yaptığı havaalanları çok kuytu yerlerde.. ulaşımı zor.. vs şeyler okudum. aslı astarı var mıdır ?

    2- biz interrail için 22 günlük bilet alacağız ama full pass mı alsak yoksa 10 passlık alıp Ryanair'den de yolculuğun bir kısmını mı ayarlasak karar veremedik.

    3- Barcelona'da stadyumdaki maçların biletlerini satın alabileceğimiz herhangi bir site biliyormusun ?

    şimdiden teşekkür ederim =)

    YanıtlaSil
  2. Çok özür dilerim yorumunuzu nasıl es geçtiğimi hala anlamış değilim. Çoook geç bir cevap olacak ama umarım işinize yarar:
    1- Ryanairin daha az kullanılan havaalanları tercih ettiği doğru. Ama her yerde de öyle çok uzak mekanlarda değil bu havaalanları. Ancak kafanızı pek karıştırmasın rahatlıkla alabilirsiniz. Yine de almadan önce gideceğiniz yerin havaalanından şehir merkezine nasıl gideceğinize dair bir araştırma yapmanız faydanıza olacaktır.

    2- 10 gün içinde 5 gün pass alırsanız pek rahat seyahat edemezsiniz. Eğer maddi açıdan limitli değilseniz 22 gün tam size göre olacaktır.

    3- Barcelona'da bilet alınacak yer malesef bilmiyorum. Ben çook şanslıydım ki barcelona şampiyonlar ligi kupası vb kupa kazanma gecesi düzenliyordu ve girişler bedavaydı :))

    tekrar özür dilerim. Umarım yardımım dokunur, hiç olmazsa aynı sorulara sahip birisine yardımı olur...

    YanıtlaSil
  3. Isik_suvaricesi22 Eylül 2010 19:01

    Merhaba ben de isveç'te erasmus öğrencisiyim ve interrail planlamayı düşünüyorum sizin de belirlediğiniz güzergahlarda.fakat verdiğiniz sitede tren saatlerinin bulunduğu programı bulmak pek mümkün olmadı.yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. yukarıda vermiş olduğum sitede benim yapmış olduğum gibi belirli bir istikametten diğer bir istikamete (bu istikametleri siz yazıyorsunuz oraya) şehirleri belirleyip yazmanız gerekiyor ve sonrasında size o istikamete giden tren saat ve tarihlerini veriyor. Umarım anlatabildim :)

    YanıtlaSil
  5. Isik_suvaricesi27 Ekim 2010 08:34

    sanırım yeterince incelememişim ilk baktığımda.daha sonra farkettim.teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  6. Merhabala, İsveçte erasmus öğrencisiyim okullarda erken kapanıyor burada, bu zamanı da interrail ile süsleyelim dedik ama bilet alırken bir sıkıntı çıktı. Interrail bileti alabilmeniz için İsveçte 6 ay bulunmanız lazım dediler bizimde 4 ay gibi bir süre oldu ve bilet alamadık. Böyle birçeyle karşılaştın mı acaba? Yanlış mı anladık diye 2-3 kez sorduk ama cevap aynı..

    YanıtlaSil
  7. olur diyen görevliden hemen alın derim :)) oradaki görevliler türklerin interrailden faydalanabileceğini bilmiyor. o nedenle sizin isveçte en az altı ay kalmış olmanız gerektiğine inanıyorlar. interraile dahil olmayan bir ülke vatandaşı interraile dahil olan bir ülkeden almaya kalkışırsa böyle birşey isteniyor. siz interraile dahil ülkeler listesini isteyin onlardan ve türkiyenin de bu programa dahil olduğunu isveçte yaşamanızla bu interrailin alakası olmadığını söyleyin. size bazı kağıtlar göstereceklerdir onlarda türkiye arka sayfada kalıyor. bende öyle birşey olmuştu bak türkiye yok listede falan diyorlardı. sonra listenin devamı da varmış meğer, hemen dedim aha orada arkada. sinir etmişlerdi beni. dediğim gibi bir yol izleyin interrail şartları ve interrailden hangi ülke vatandaşları faydalanabiliyor onun listesini göstermesini isteyin...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba bu verdiğiniz sitede (bahn de) sadece trenleri mi gösteriyor yoksa otobüsleri de mi gösteriyor? Interrail bileti bunları kapsıyor mu ?

    YanıtlaSil
  9. hayır otobüsleri kapsamıyor. bahn sitesi tam olarak bilmiyorum ama sanırım bazı bağlantı noktalarını otobüsle gösteriyor olabilir.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, bizde 2gün sonraya interrail düşünüyoruz bir arkadasımla herseye çok geç kaldıgımızın farkındayız ama baska uzun tatıl yok ve bunu değerlendirirsek çok iyi olacak. Sizce ne yapmalıyız daha ucuz yollarla bize yakın 1-2 ülke mi gezmeliyiz yoksa son dk plan hostel tren vs planlar yapıp yola mı çıkalım napacağımızı bilemiyoruz resmen... Ama öncelikle aklımda önerdiğiniz sitede tren istikametlerini yazınca saatde istiyor direkt günlük saatleri görme şansım yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki gün kala interrail planı yapması zorlar sizi ama imkansız değil tabii ki. Ancak şöyle bir sorun var, aldığınız interrail bileti Türkiye'den yurtdışına çıkarken kullanamıyorsunuz. Farklı bir bilet alarak çıkmak zorundasınız. Ya da benim yaptığım gibi bir noktaya uçakla giderek oradan geziye başlamak ve gezinizin bittiği yerden de Türkiye'ye geri uçak bileti almak.

      Plansız gitmek de çok farklı bir deneyim olabilir. Hangi tren geliyorsa ona atlayarak bambaşka bir maceraya atılabilirsiniz. Ama gideceğiniz yerleri dikkatli seçerek geri dönebilecek kadar da vakit bırakmanız gerekir kendinize.

      Sil
    2. ayrıca tren saatini hangi saati seçerseniz o saatten başlayarak sıralamaya başlar ve o sayfada trenleri saatleri ile gösterdiği alanda earlier yada later yazılarının üzerine tıklayarak önceki trenleri ve sonraki saatlerde olan trenleri de görüntüleyebiliyorsunuz

      Sil
  11. tüm açıklamalarınız için çok tesekkur ederim ama önemli bı ayrıntıyı atlamısım.. Ben suan da danımarkada erasmus ögrencisiyim ve çok geç kaldıgımız için her saat karar değişiyoruz resmen :) tek kullanımlık(1ay içinde 3 günlük) interrail bileti alarak prag'a gidelim sadece diyoruz ama saatlerdir baktıgım interrail bilgileri artık kafamı karıstırmaya basladı.. Buradan trenle çıkıp Prag'a gittikten sonra kalan 2günlük hakkımı sadece Prag içinde mi değerlendirebileceğim yoksa Danimarka'ya dönüş olarakta kullanabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi oldu :) 1 ay içerisinde 3 gün dediği bilet, siz gitmek için kullandığınız andan itibaren 24 saat içerisinde kaç tane trene binerseniz binin sadece bir günlük hakkınızı kullanmış olursunuz. geriye zaten 2 daha var ki 1 ay bitmeden o iki günü kullanarak da geri dönebilirsiniz.

      Sil
  12. Peki anladım, paylaştığınız bilgiler için tekrar teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba yıne ben. Bugün tek pass'lık Prag biletini almaya gittim fakat görevli Prag'tan Danimarka'ya dönerken tekrar baska bir bilet(uçak,tren,otobüs vs..) almam gerektiğini söyledi. Üstelik burada oturma ıznımde var görevli acaba yanılıyormu diye düşünürken diğer bir görevlide aynı seyi söyledi ve bileti almadım çünkü tekrar 10 gün sınırlı 5 günlük kullanım biletini mi kullansam diyorum.Açıkcası yapacak bişey kalmadı diye düşünmeye başladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek pass adı üstünde sadece bir ülke içerisinde kullanım için hazırlanmış bir bilet. çok bilet türü olduğundan kafa karışabiliyor. size en uygun olanı seçmeye özen gösterin bence.

      Sil
  14. Merhaba. Biz iki arkadaş interrail yapmayı planlıyoruz. Almanyadan başlayıp Almanyadan bitireceğiz. Çok merak ettiğimiz birkaç şey var
    1. Tüm trenlerde rezervasyon gereklimi ?
    2. Rezervasyonları bütün istasyonlardan yapabiliyormuyuz ?
    3. Ortalama bir fiyat söyleyecek olursanız rezervasyon ücretleri ne kadar olur ?
    4. İnterraille hızlı trenlere binebiliyormuyuz ?

    Bu rezervasyon olayı kafamızı çok kurcalıyor detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezervasyon olayı gerçekten kafa karıştırıcı. Planlama yaparken bahn sitesinde hangi trenlere rezervasyon lazım gösteriyor. Genellikle uzun yol trenleri ve gece trenlerinde lazım oluyor.
      Rezervasyonu evet tren istasyonlarında yaptırabilşyorsunuz. Rezervasyon neredeyse bedava. 5€ var yada yok. İnterrail ile bütün trenlere binebilirsiniz. Rezervasyonsuz binilmeyen trenlerde ceza ödeme riski var ama o da en fazla 15€. Ben ödemiştim böyle birşey ki normalde bana 5€ gibi en fazla ödersin demişlerdi ceza olarak. :)

      Sil
  15. usta yemek işini nasıl hallettin? Benim kafamdaki rota : Barselona-Paris-Bruxelles-Amsterdam-Berlin-Poznan-Krakow-Praha-Münich-Viyana-Budapeste-Zagreb-Trieste (kaldıgım sehir) ve hangi bileti onerirsin? umarım yakında cevap atarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemek işini abur cubur ile artı çantaya dilimli poşet ekmek, kesilmiş peynir ve turşu üçlüsü vardı benim. :) tabii ki her zaman bu üçlü değildi. Genelde gittiğimiz yerdeki bakkallardan malzeme alarak hallettik. Bazen de hamburger vs. yediğimiz oldu.

      senin gezi biraz uzun olacak heralde. O nedenle tam olarak kaç gün olacak önemli olan o ve biletini de ona göre seçmen gerekiyor. benim bu gezi için en uygunu 10 gün içinde 5 gün kullanım hakkı olandı. Senin için diğer alternatiflere de bakmak lazım.

      Sil
    2. bu kadar hızlı cevap atacagını dusunmuyordum,sagol.peki soyle yapsam 22 günlük bilet alsam,ama 15 16 günde bitirsem,yeterli olur mu?Bir de DB Bahn internet sitesinde,arama yaptık diyelim.ve treni sectik.sonra tren istasyonundayken rezervasyon yapmak ortalama ne kadar suruyor? Ve Barcelona-Paris gibi sehirler yarım gün gibi bir sureye sıgar mı ? Ayrıca keske gitmeseydim dedigin yer var mı ? yada keske yapmasaydım dedigin bir olay ? Son olarak yanında biri olmalı mı yoksa tek mı gıtmelisin? bu konuda dusuncen nedir ?

      Sil
    3. rezervasyon sorunsuz oluyor. o konuda endişeye gerek yok, kısa sürüyor zaten.

      Barcelona ve Parise yarım gün kesinlikle yetmez. En az birer gün vermen lazım. Bir tek şey var o da Barcelona'da biraz daha param olaydı da hostelde kalsaydım :) İkinci günümü sırf havaalanına gidebilmek için harcadım ve gece de dinlenememiştim malesef. Tek kişi de gidilebilir ve hostellerde mutlaka birileriyle kesişebilirsin, tanışabilir ve beraber bile devam edebilirsiniz.

      Sil
  16. Zamanında interrail yapmayı çok istemiştim ama bir türlü fırsat olmadı, gerçi sonrasında birçok defa gitme fırsatı buldum ama bir interrail olmadı malesef onun cazibesi bir farklı.

    YanıtlaSil
  17. Bu aradaDb Bahn sitesinde bir bölüm var orada price request yazıyor ve tıkladıgımızda içerdeki opsiyonlarda karsımıza bahncard 25-bahncard 50 gibi opsiyonlar geliyor.bu opsiyonlar iterrail kartları mıdır? yoksa Almanlara özel bir kart mıdır? İnterrail kartı orada gözüküyorsa ne olarak gözüküyor ? cevaplar için sağolun bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onları tam bilmiyorum. dbBahn sitesini sadece tren saatlerine bakmakta ve planlamada kullan derim.

      Sil
  18. bir de turkiyedeyken interrail yapmak mı daha ucuz olur yoksa avrupada yasarken mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulaşım imkanlarına bağlı bir durum bu. Tam bilemiyorum.

      Sil
  19. benim de aklımı kurcalayan bir soru var dbahn sitesin de arama yaptığımızda çıkan seferlerde mesela paris barcelona aktarmalı olsun iki üç tren değiştiriyoruz ve buaktarma trenlerinden biride tgv olsun ayrıca para ödememiz gerekir mi? yani dbahn sitesinde görüntülediğimiz btün sefer ler için bide d bahn sitesin de gidilecek yere barcelona yazdığımızda 3 -5 seçenek var hangi barcelona bizim aradığımız barcelona? cevaplarsan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem arkadaşımız güzel bir şekilde anlatmış. İneceğiniz durağı seçmek tamamen size kalmış. Haritadan bakarak en merkezi olan durağı seçmeniz gerekecek. Ayrıca gece trenleri veya bazı rezervasyon gerekli olan trenler için mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Eğer yaptırmazsanız tren içerisinde para ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu para bilet fiyatı değil sadece cezalı rezervasyon parası. ben ceza 15 euro ödemiştim fransadan barcelonaya geçerken :)

      Sil
  20. Barcelona seçenekleri,Şehirdeki farklı istasyon adlarına göre sıralanıyor sanırım.maps.google kullanarak tren istasyonlarının yerlerine bakabilirsin diye düsünüyorum.Ve Tgv gibi trenlerde 5 euro gibi bir rezervasyon ücretlendirilmesi yapılıyor.Bu arada pahalı trenlerin bilet fiyatlarını görüp de Interrail fiyatlarıyla karsılastırınca Interrailin cok ucuza mal oldugunu anladım.Daha iyi bilen biri varsa beni doğrulasın-düzeltsin.

    YanıtlaSil
  21. nerhaba bende interrail yapmmayı düşünüyorum ama bu rezervasyon konusunu hala anlamadım rezervasyon yapmadığın hiç mi tren olmadı hep mi yaptın?

    YanıtlaSil
Tepkisiz kalmayın. Fikirleriniz ve sorularınız birileri için farklılık oluşturabilir:

Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: İnterrail Gezisi Nasıl Yapılır ve Planlanır
İnterrail Gezisi Nasıl Yapılır ve Planlanır
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTsgtc5WGCdClSbjZrhxV3XEsnnAZeWgl7dzkka5RbC4p8BLQOKPdTnuACMn1ICdVh-Dh_R3UfAVoBwxD43e2CJEXzOqcgSFdyShNuFSI7kIrQpTRF8Mdn75_TpjJfBHfaCwv-jXQYtpd3/s400/interrail-gezisi-nas%25C4%25B1l-yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTsgtc5WGCdClSbjZrhxV3XEsnnAZeWgl7dzkka5RbC4p8BLQOKPdTnuACMn1ICdVh-Dh_R3UfAVoBwxD43e2CJEXzOqcgSFdyShNuFSI7kIrQpTRF8Mdn75_TpjJfBHfaCwv-jXQYtpd3/s72-c/interrail-gezisi-nas%25C4%25B1l-yap%25C4%25B1l%25C4%25B1r.jpg
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2009/06/interrail-hazrlklar.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2009/06/interrail-hazrlklar.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar