MailChimp Mail Abone Formu Blogger Eklentisi

Blogspot tabanlı bloglarınıza mailchimp abone ol formu eklentisini ister gömülü isterseniz pop-up şeklinde eklemek istiyorsanız bu yazıya mutlaka göz atın.
Bir önceki yazımda mail abonelerimizi MailChimpe taşıyarak blog güncellemelerini MailChimp üzerinden nasıl otomatik olarak abonelerimiz ile paylaşabileceğimizi yazmıştım. 9 adımda MailChimp ile blogger bülteni oluşturma rehberine linkten ulaşabilirsiniz.
[post_ads]
Bu blog yazısında ise yeni abonelerin direkt olarak mailchimp listemize kayıt olmalarını sağlamak için mail ile abone ol eklentisini blogumuza nasıl ekleyeceğiniz ona değineceğim.

MailChimp Mail Abone Formu Blogger Eklentisi

1. Öncelikle mailchimp admin panelimizden lists sekmesine gidiyoruz ve blog sayfamız için oluşturduğumuz mail listesinin sağ tarafındaki oka tıklayarak sign up forms seçiyoruz.
2. Açılan sayfada önümüze bazı seçenekler gelecek. Bunların arasından bize lazım olanlar Embedded Forms veya Subscriber pop-up

Embedded Forms (Gömülü Mail Abone formu)

Blog sayfamızda sağ tarafta veya en altta bir gadget içerisinde mail abone butonu göstermek istiyorsanız en doğru seçenek bu. Eğer blogunuz özel bir tasarım ise muhtemelen Naked olan sizin tasarımınıza göre görünüm kazanacaktır. Eğer kötü bir görünüm elde ettiyseniz benim tavsiyen Super Slim olanı blogunuza koymanız. Bu eklenti türünü seçerseniz sayfa açılış hızınızı etkilemeyecektir. Aşağıdaki resimde işaretli yerleri düzenleyerek insanları abone olmaya çağırabilirsiniz. Sağ alttaki kodu ise Mail Abone formunu blogunuzda nerede görünmesini istiyorsanız oraya html/javascript gadgeti olarak eklemeniz yeterli olacaktır. 

Subscriber Pop-up (Sayfada bir süre sonra ortaya çıkan Mail Abone Formu)

Bu seçenek altında da seçebileceğimiz üç adet farklı pop-up form bulunuyor. Pop-up formlarından herhangi birisini blogunuza eklemek için sağ alttaki View Code tuşuna basarak gelen kodu blogumuzun temayı düzenle bölümünden açılan kod sayfasında < /head > bölümünün üstüne yapıştırıyoruz. Bu kodu yapıştırdıktan sonra aşağıdaki formlardan hangisini seçerseniz  Publish tuşuna bastığınızda o form blogunuzda aktif olacaktır. Daha sonrasında yapacağınız herhangi bir değişiklik için bu kodu tekrar blog şablonunuza koymanıza gerek yok. Her değişikliğimizin anında devreye girmesi için sadece Publish tuşuna basmanız yeterli. Pop-up formlarına da hızlıca bir göz atalım:
1. Modal isimli form resimdeki gibi karşımıza çıkıyor ve üzerinde design sekmesinden düzenlemeler de yapabiliyorsunuz.
[post_ads_2]
2. Diğer bir pop-up form ise Slide. Bu form ise okuyucular belirli bir saniye sayfamızda kaldıysa ya da sayfada belirli bir miktar aşağıya doğru okumaya devam ettilerse (bunu siz seçebiliyorsunuz) sağ taraftan bir abone formu açılıyor. O form içerisine resim eklemek yazılarını düzenlemek için yine design sekmesine tıklayabilirsiniz. Yaptığınız değişikliklerden sonra eğer bu formu kullanmak istiyorsanız kodu eklediğinize emin olduktan sonra Publish tuşuna basmanız yeterli.
3. Fixed from ise blogunuzun en alt kısmında okuyucuyu hep takip ediyor. Bu form için yine düzenlemeler yapmak isterseniz design sekmesinden yapabilir ve eğer içeriklerini değiştirmek isterseniz content sekmesinden kendinize özgü bir kaç cezbedici mesaj yazabilirsiniz. Yaptığınız ayarlardan sonra bu formu blogunuzda kullanmak istiyorsanız view code kısmındaki kodu eklediğimize emin olduktan sonra Publish tuşuna basarak formu aktif edebilirsiniz. Kodu tekrar tekrar temanıza eklemediğinize emin olun. Birden fazla kod eklemek sitenizde ciddi yavaşlamalara ve okuyucu kaybetmenize sebep olabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Benim şahsi tercihim ise gömülü formlar arasından Naked olanı. Javascript kullanmaması ve benim blogumun tasarım şablonundaki kodlar ile uyumlu olması sebebiyle bloguma bire bir uyum sağladığı için onu seçtim. Sizlerin şablonuna da uyum sağlayacağını düşünüyorum. Denemekten zarar çıkmaz.

Abonelerimizi mailchimp aracılığı ile almaya başladığımıza göre artık blog güncellemelerini onlara yollamak için bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Eğer henüz bakmadıysanız ilgili blog yazıma şu linkten ulaşabilirsiniz: 9 Adımda MailChimp ile Blogger Mail Bülteni Oluşturma

Ayrıca aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yorumlar kısmından benimle iletişime geçmekten sakın çekinmeyin. 

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: MailChimp Mail Abone Formu Blogger Eklentisi
MailChimp Mail Abone Formu Blogger Eklentisi
Blogspot tabanlı bloglarınıza mailchimp abone ol formu eklentisini ister gömülü isterseniz pop-up şeklinde eklemek istiyorsanız bu yazıya mutlaka göz atın.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg274NGXBDD8Jz9zypy_HzxBQbJ88keQEfDcTPP0Va8FLo43yNaxwCxXOJf8XZ6NiLIklbHZM4yC42O6TFob__yG9WF8BQOMA9vmVpL6LMNTRhHv_1qql0xSTMQ0lXXY794VQ_PYSoVzDW7/s640/isve%25C3%25A7te+yemek+vakti+%25282%2529+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg274NGXBDD8Jz9zypy_HzxBQbJ88keQEfDcTPP0Va8FLo43yNaxwCxXOJf8XZ6NiLIklbHZM4yC42O6TFob__yG9WF8BQOMA9vmVpL6LMNTRhHv_1qql0xSTMQ0lXXY794VQ_PYSoVzDW7/s72-c/isve%25C3%25A7te+yemek+vakti+%25282%2529+%25281%2529.jpg
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2018/04/blogger-mailchimp-mail-abone-formu-eklentisi.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2018/04/blogger-mailchimp-mail-abone-formu-eklentisi.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar