Bir aceminin Twitter rehberi

Twitter servisini duymayanınız kalmamıştır. Bu yazımda duyan duymayan herkes için kısaca twitterı nasıl faydalı şekilde kullanabileceğimiz...
Twitter servisini duymayanınız kalmamıştır. Bu yazımda duyan duymayan herkes için kısaca twitterı nasıl faydalı şekilde kullanabileceğimizi, şuradaki bir yazıya dayanarak kısmen de çevirerek anlatmaya çalışacağım.

Yapılan araştırmaya göre, twitter kullanıcılarının %73'ü aktif kullanıcı değil! Evet yanlış duymadınız, twitterı aktif olarak kullananların oranı toplam üye sayısının dörtte biri kadar.

İtiraf etmeliyim ki ben de ilk kullanmaya başladığım zamanlarda twitterı tam olarak ne gibi bir amaçla kullanabileceğimi çözememiştim. Çoğu insan twitterda belirli bir başarıyı ve kaliteyi yakaladıktan sonra kullanımının kendince artacağını da belirtmişti.

Twitter konusunda uzman olduğumu iddia etmiyorum ama, arkadaşlarıma bazı konularda yardımcı olabilmek ve onların da haberdar olabilmelerini sağlamak için twitter kullanıyorum. Ayırca, Twitter sayesinde araştırma yapabiliyorsunuz, bazı kaynaklar ve ürünler hakkında geribildirim alabiliyorsunuz ve hatta aynı zevke sahip insanlarla konuşma şansını yakalayabiliyorsunuz.

İki yıllık kullanımdan sonra artık twitterı kendimce belirli alanlarda, tam profesyonel bir kullanım diyemeyiz ama bazı amaçlarda kullanmaya başladım. Bu yazıyı twitter hakkında tamamen bir "amatör" kullanıcı gözüyle yazıyorum, bu da biline.

1. Araştırma
İnanıyorum ki twitter Google'dan çok daha iyi bir arama motoru.*

Neden mi? Çünkü, google'da bir arama yaptığınızda karşınıza statik bilgilerin bulunduğu web sitelerine ulaşabiliyorsunuz. Ancak twitter ile gerçek zamanlı insanların fikirlerine ulaşabiliyor ve karşılıklı fikir alışverişi yapabiliyorsunuz.


 Bir araştırma yaptığımda, şunları bulmak istiyorum:



  • Trendler, kaynaklar ve diğer olgular
  • Güncel bilgiler
  • Belirli alanlarda, kararları etkileyebilen kişiler ve organizasyonlar
  • İnsanların bir ürün, kaynak vb konularda neler düşündüğü

2. Görüş Alışverişi
Facebook ve LinkedIn gibi Twitter'da birileriyle iletişime geçmek için "arkadaşlık" teklifi etmek zorunda değilsiniz. Twitter bunu size çok kolay bir yoldan sağlıyor.

Twitter'ın sevdiğim diğer bir özelliği, istediğiniz herhangi birisiyle kolayca bilgi alışverişinde bulunabilmeniz. Örneğin geçen haftalarda twitter üzerinden bir kullanıcı markalaşma üzerine bir sitede yazarlık yapan diğer bir kullanıcı ile iletişime geçmiş, birçok direk mesajlarla kurdukları bilgi alışverişinden sonra ikisi de markalaşma üzerine öğrenmek istedikleri konuların benzer olduğunu keşfetmişler. Bu yolla birçok fikir alışverişi yapıp çok daha geniş bir bilgi yelpazesine sahip olmuş oldular.Ve şu anda kafasına takılan bir soru olduğunda, cevap alma konusunda artık pek de sorun yaşamayacağa benziyor.

Twitter'da birçok profesyonel ile şu amaçlarla iletişime geçebilirsiniz:
  • Bilgi niteliğinde röportajlar yapabilir
  • Kaynaklar üzerine endüstriyel bilgiler edinebilir
  • İş arama süreci hakkında sorular sorabilir
  • Gelecek blog yazılarınız için tavsiyeler edinebilirsiniz

Bu sayede Twitter'da birçok kişi ile iletişime geçip diğer sosyal ağlarda arkadaşlık kurabilir ve 140 karakterden daha fazlasıyla istediğiniz konularda karşılıklı bilgi alışverişi oluşturabilirsiniz.

3. Geri Bildirim
Twitter kullanıcıları geri bildirim vermek için hep bir koldan çalışıyorlar. 

Bir ürün hakkında yardıma veya bir incelemeye ihtiyaç duyduğumda 'twitter ahalisi'ne istediğimi sorabilir veya benim yaşadığım sorun başkaları tarafından da dile getirilmiş mi onu arayabilirim. Çok basit sorularla bu amacıma ulaşabilirim: "herhangi birisi x üründe y sorunu yaşadı mı?" veya direk arama özelliğini kullanarak "gmail down" gibi bir arama yaparak diğerlerinin de aynı sorunu yaşayıp yaşamadığını öğrenebilirim. 

Yine bir örnekle sizlere bu konunun nasıl faydalı olabileceğini gösterelim. Bir arkadaşımız kariyeri hakkında danışmanına sinema seslendirme endüstrisinde çalışma imkanları hakkında soru sorduğunda tahmin edin ne yapmış olabilir; tabii ki hemen twitter başına geçerek: 


"Kariyer Uzmanları: bir öğrenci için sinema seslendirme, ekip başı veya tiyatro eğitimi işleri/stajı arıyoruz. Bu konularda herhangi bir bilginiz var mı?"

Birkaç saat içerisinde, bir kullanıcı sayesinde bazı kaynaklara ulaşarak öğrencisiyle bunları paylaşmış ve bu konuda bir işe başvururken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmişler, bu sayede bu alan hakkında temel bilgi sahibi olmuşlar. 

Umarım, şu anda twitterı pasif olarak kullananlarınız bugünden sonra en azından yukarıda saydığım amaçlar doğrultusunda kullanmaya başlar. Eminim ki twitter kullanımı konusunda birçoğunuzun çeşitli fikirleri de mevcuttur ve lütfen yorumlar kısmında bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. 

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: Bir aceminin Twitter rehberi
Bir aceminin Twitter rehberi
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2010/04/twitter-kullanim-amaciniz-ne-olabilir.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2010/04/twitter-kullanim-amaciniz-ne-olabilir.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar