9 Adımda MailChimp ile Blogger Bülteni Oluşturma

Blogger ile mail abonelerini yönetmek için MailChimp kullanımı hakkında detaylı rehber. 9 Adımda MailChimp ile blogger bülteni oluşturmak için hemen okumaya başlayın.
MailChimp ile Blogger Bülteni

Bildiğiniz üzere blogger ile mail aboneliği sadece feedburner üzerinden yürütülebiliyor ve açıkçası gönderilen mail düzenleri gerçekten inanılmaz demode durumda. Bunun sebebinin de Google'ın feedburner üzerindeki çalışmalarını durdurması olduğunu söyleyebiliriz.

Biz asıl meselemize geçip MailChimp ile nasıl blog yazılarımızı abonelerimize gönderebiliriz ona bakalım.
[post_ads]
Öncelikle feedburner üzerinde bulunan tüm abonelerimizin maillerini mailchimp sistemine import etmemiz gerekiyor. Ancak şunu unutmamak gerekiyor. MailChimp üzerinde bu tür bülten oluşturmak 2000 mail adresine kadar tamamen ücretsiz. Bu nedenle çok sayıda mail aboneniz var ise, ücret ödemek zorunda kalacağınızı bilmek gerekiyor.

MailChimp mail listesi oluşturma:

2- Liste Oluşturma Adımları
  1. Feedburner üzerinden mail listemizi export edelim
  2. MailChimp üzerinde üyelik açtığınızı varsayıyorum ve bu mail listemizi MailChimp üzerinde LISTS sayfasında create list tuşu ile bir liste oluşturuyoruz. Yanda resimdeki adımları izleyebilirsiniz. Bütün seçenekleri tek tek anlattım.
  3. Liste kayıt işlemimiz bittikten sonra feedburner üzerinden export aldığımız mail listemizi az önce oluşturduğumuz liste sayfasında import contacts tuşu ile içeri aktarıyoruz.
  4. 3- Mail Listesini Import Etme

RSS Bülteni için Campaign oluşturma:

  1. RSS Bülteni oluşturmak için Campaigns sayfasına gidiyoruz ve açılan sayfada sağ üstteki create campaign tuşuna tıklıyoruz. Açılan sayfada üstteki arama kısmına RSS yazıyoruz ve Share Blog Updates üzerine tıklıyoruz. 
  2. Tıklar tıklamaz aşağıdaki sayfa açılacak ve bu başlattığımız proje için bir isim belirliyoruz ve hangi mail listemize göndereceğimizi de  select a list üzerinden seçiyoruz ve Begin tuşuna tıklıyoruz.
  3. Açılacak olan sayfada Rss Feed adresimizi yazıyoruz ve blog güncellemelerini hangi sıklıkla mail listesine paylaşılmasını da seçiyoruz. İsterseniz her gün isterseniz de haftanın belirli günleri ve saatlerini seçebilirsiniz. Ayrıca blog yazılarımızdaki resimleri tekrar boyutlandırması için Resize RSS feed images ayarını da işaretlemeniz faydalı olacaktır.
  4. Next tuşuna tıkladıktan sonra gelen sayfada listemizdeki kimlerin blog güncellemelerini alacağını seçebiliyoruz. Biz burada Entire List (bütün liste) seçeneğini seçerek sonraki adıma geçiyoruz.
  5. Sonraki adımda bizden gönderilecek olan güncellemelerin hangi mail adresinden, hangi konu başlığı ile ve hangi isim ile gönderileceğini seçeceğiz. Bu sayfadaki ayarları da resimlere bakarak benim yaptığım gibi yapabilirsiniz. Kendi isminizle veya blog sayfanızın ismiyle de maillerinizi gönderebilirsiniz. 
  6. Sıradaki konu ise en önemli mesele olan mail içeriğinin düzeni. Bu konuda internet üzerinde çok az sayıda makale mevcut. İşin aslı bu yazıyı hazırlama nedenim MailChimp üzerindeki rss şablonlarının gerçekten çok uğraş gerektirmesi ve doğru düzgün bir kaynağın olmaması. Ben bu konuda elimden geldiğince adım adım sizlere bunu göstereceğim. Öncelikle Template sayfasında 1 Column veya farklı bir şablonunu seçiyoruz ve bu şablon üzerinde sonraki design adımında düzenlemeler yapacağız.
  7. Seçtiğimiz şablon üzerinde birçok düzenleme yapma şansına sahip olmamız güzel gibi görünse de benim bu tür bir şablonu hazırlamam gerçekten uzun vaktimi aldı. Başlangıç olarak isterseniz Şablon içerisindeki bölümlerin hepsini temizleyip benim oluşturduğum şablona bakarak bir düzen oluşturabilirsiniz. Sizler bu sayfaya ulaştığınızda önünüze boş bir sayfa gelmiş olabilir. Sağ taraftaki tasarım araçlarını sol tarafa sürükleyerek gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. 
  8. Bu adımda deneme yanılma yoluyla bir çok farklı tasarım oluşturabilirsiniz. MailChimp ile oluşturduğumuz mail şablonlarını anında test ediyor olabilmemiz ise tasarımdaki hataları anında çözebilmemize yardımcı oluyor. 
  9. Bu adımdan sonrası da Confirm (onay) sayfası. Bu sayfada bizlere bu proje ya da kampanyamızdaki her adım için bir kontrol listesi sunuyor. Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra sağ altta Start RSS tuşuna tıklayarak artık blog güncellemelerini MailChimp aracılığı ile okuyucularımıza ulaştırmaya başlamış oluyoruz.

[post_ads_2]

MailChimp Blogger Eklentisi

Blogumuza yeni gelen abonelerin MailChimp listemize direk kayıt olmalarını sağlamak için MailChimp abone ol eklentisini de blogumuza eklememiz gerekiyor. Bu konudaki yazıma da şu linkten ulaşabilirsiniz: Blogger için MailChimp Abone Ol Formu Eklentisi

Bu konu hakkında eğer sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmından sormayı unutmayın. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: 9 Adımda MailChimp ile Blogger Bülteni Oluşturma
9 Adımda MailChimp ile Blogger Bülteni Oluşturma
Blogger ile mail abonelerini yönetmek için MailChimp kullanımı hakkında detaylı rehber. 9 Adımda MailChimp ile blogger bülteni oluşturmak için hemen okumaya başlayın.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn8Hpji9LGIXSvg-X6EBQNmkLwVmSpgWhG56vtAu6jUzfiZnyXoo4zlvASZZLxDHygv5x4_1JVpHqR8CmfWwPmAYFfkXPmdZbDuuPXhWBbJEn_nnChcys04k2KMoL9H3AybYTYQ5jH0SSC/s320/Copy+of+How+to+train+your+puppy.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn8Hpji9LGIXSvg-X6EBQNmkLwVmSpgWhG56vtAu6jUzfiZnyXoo4zlvASZZLxDHygv5x4_1JVpHqR8CmfWwPmAYFfkXPmdZbDuuPXhWBbJEn_nnChcys04k2KMoL9H3AybYTYQ5jH0SSC/s72-c/Copy+of+How+to+train+your+puppy.jpg
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2018/04/9-adimda-blogger-ile-mailchimp-kullanimi.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2018/04/9-adimda-blogger-ile-mailchimp-kullanimi.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar