İsveç'te Erasmus Hakkında Her Şey

İsveç'te Erasmus hakkında en çok merak edilen tüm konuları sizler için derledim. İsveç'te yaşam giderleri, pahalılık, alışveriş, yemek, hayat ve eğitim...
İsveç'te geçirmiş olduğum 10 aylık Erasmus günlerim biteli tam tamına 9 yıl oldu. 2008 yılında gitmiş ve 2009 yılında sudan çıkmış balık gibi geri dönüş yapmıştık. Bu 10 aylık süre içerisinde, orada yaşadığım zorluklar, giderken hangi konularda problemler yaşadım ve oradaki eğitim sistemi üzerine bir çok yazılar karaladım. Bu yazımın amacı da bu bilgi birikimini tek bir yazı altında toplamak ve sizlere derli toplu bir deneyim hikayesi sunmak.

İsveç'e özel Erasmus deneyimlerine geçmeden önce sizlerin öncelikle İsveç'te Erasmus yapmayı tercih etmeniz gerekiyor. Ülke seçimi konusunda hala düşünüyor ve Erasmus ile hangi ülkeye gitmeli diyorsanız sizlere Erasmus Ülke Tercihinde Bilinmesi Gerekenler isimli yazımı öncelikle okumanız size faydalı olacaktır.

Artık İsveç'in cazibesine kapıldığınızı varsayalım ve İsveç'te Erasmus hakkında bilinmesi gerekenlerin neler olduğuna şöyle bir bakalım:

İsveç Nerede

İsveç Nerede diye soranlar için :)
Bu konuda lütfen bana kızmayın. İnternet üzerinde bu konuda arama yapan ve bilmeyen gerçekten bir çok insan mevcut. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp demişler. İsveç ile İsviçre'yi karıştırmamaya özen göstermemiz gerekiyor. İsviçre ülkesi İtalya, Fransa ve Almanya'ya sınır orta Avrupa ülkesi iken İsveç bir İskandinav ülkesidir, yani kuzeydedir. Komşu ülkeleri ise Norveç ve Finlandiya'dır. Güneyinde ise Danimarka'ya bir köprü ile bağlanmaktadır ve burası Avrupa'ya açılan kapısıdır. İsveç'e uçakla kaç saatte gidilir derseniz üç saat gibi bir sürede orada olabiliyoruz.

İsveç'e Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenleri derlediğim bu yazı tam aradığınız şey olabilir.

İsveç Pahalı mı

İsveç'te yaşam giderleri herkesin merak ettiği önemli bir mesele. Evirip çevirmeyeceğim, evet pahalı bir ülke. İsveç'i pahalı yapan olay ise kalacak yer meselesi yani yurtlar ve apartmanlar. Diğer taraftan yeme içme konusunda alkol ve sigara kullanmıyorsanız ay sonunu getirmekte zorlanacağınızı düşünmüyorum. Eğer içki içerim oraya eğlenmeye gidiyorum diyorsanız yanlış ülkeyi seçtiniz çünkü içki ve sigaranın en pahalı olduğu Avrupa ülkesi İsveç! Yanlış duymadınız, bu iki meselede vergi konusunda Türkiye ile yarışır. Ancak masrafları düşürebileceğiniz bir çok yöntem mevcut. Bunlardan bir tanesi kesinlikle yemeğinizi yurtta ve evinizde yemek. Gerçekten de dışarıda yemek ve içmek sizi inanılmaz derecede zarara uğratabilir.

İsveç'te yemek konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair şu yazı aradıklarınıza cevap olabilir: İsveç'te Yemek Vakti

Yine hazır pahalılık demişken alışveriş konusunda nelere dikkat etmelisiniz ve nerelerden alışveriş yapmalısınız hakkında hazırladığım şu yazılara da bir göz atın derim:

İsveç'te Alışveriş Rehberi ve ayrıca İsveç Online Alışveriş Siteleri ve Faydalı Linkler

İsveç Soğuk Mu

İsveç soğuk bir ülke olmasına rağmen bahar aylarında yemyeşil bir memleket
Evet soğuk. Ama öyle korkmanızı gerektiren bir soğuk yok. Bu soğukluk konusu hakkında şu yazımda bazı konulara değinmiştim. Yine soğuk havada yaşadığımız bazı maceralarımızı da kaleme aldığım Karlı Bir Havada Ödevlerden ve Stresten Uzak yazımı da inceleyebilirsiniz. Umarım bu Erasmus anılarımı anlattığım yazılarımda aradığınız cevabı bulursunuz.

İsveç'in Eğitim Dili Nedir

İsveç'in kendine has güzel bir dili vardır: İsveççe. Bu konuda oldukça milliyetçi bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Çünkü, mülteci ve sığınmacılara oturma izni veya çalışma izni vermeden önce ilk yaptıkları şey bunca insana zulüm gibi İsveççe öğretmek ve sonrasında da sınav yapmak. Ancak iş eğitime gelince İngilizce çok yaygın bir şekilde kullanılmakta. İsveç halkının birçoğu da İngilizceyi çok iyi düzeyde konuşabilmektedir.

İsveç'teki not sistemi, ödevlendirme ve eğitim sistemi konusunda değindiğim Çalışmaya Devam Bayram Seyran Demeden isimli yazıma ve ayrıca Eğitim Sistemi Sendromu yaşadığım anılarıma dair yazıma bakmanızda fayda var.

İsveç'te Yaşam 

İsveç'teki Göllere Aşık Olmamak İmkansız
Arkadaşlar İsveç'te hayat konusunda konuşulacak çok şey var aslında. İsveç, diğer Avrupa ülkelerinden çok farklı bir kültüre sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Beni cezbeden tarafı da bu oldu nitekim. Ayrıca insanlarının İngilizce konuşuyor oluşu da buna ek olarak en güzel tarafı. Nüfusunun az olması ülkeyi muazzam derecede huzurlu bir yer haline getirmiş. Stockholm ya da bazı büyük şehirler hariç diğer yerlerde evlerin birçoğu müstakil ve bahçeli. Ayrıca İsveç'in gölleri gerçekten mükemmel ve sayısı da inanılmaz. Tam tamına 95.700 adet! Bu yüzden göl kenarı etkinlikleri kültürün bir parçası haline gelmiş. İsveç'in yeşiline aşık olacağınıza eminim. Yahu soğuk havanın hüküm sürdüğü memlekette yeşil ne arar demeyin, gidin görün derim.


İsveç'teki göller eğlencenin kalbi diyebiliriz
Ayrıca hava soğuk dedik ya. İsveç'te bu kadar bol gölün olması, kış aylarında buz pateni konusunda adeta mükemmel manzaralı pistler anlamına geliyor. Ayrıca buzlar henüz yeni yeni çözülmeye başlarken buz gibi suda yüzmeye gidenleri görünce delirdiklerini düşünürken bir anda kendinizi o soğuk suyun içinde bulabilirsiniz aman dikkat derim.

İsveç'teki hayatın nasıl olduğu konusu Erasmus'ta ilk anım yazısı ve sonrasında da Hatıralar Dolusu Koca Bir Yıl yazımda derlediğim bütün Erasmus anılarım ile umarım açıklığa kavuşur.

Erasmus bittikten sonra kaleme aldığım Erasmusa Son Noktayı Koyduk, ayrıca Erasmustan Sonra Hayatta Kalmanın Yolları isimli yazılarım da umarım Erasmus sonrası depresyon veya Erasmus sendromu yaşayan arkadaşlara faydası olur.

Her türlü konuda aklınıza takılan bir konu veya eklemek istediğiniz bir şeyler varsa lütfen yorumlar kısmında yazmaktan çekinmeyin. 


YORUMLAR

BLOGGER
Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: İsveç'te Erasmus Hakkında Her Şey
İsveç'te Erasmus Hakkında Her Şey
İsveç'te Erasmus hakkında en çok merak edilen tüm konuları sizler için derledim. İsveç'te yaşam giderleri, pahalılık, alışveriş, yemek, hayat ve eğitim...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg9dqd1nMrQeiv-pvBVj221SSyyVVfJjIwXsL99_W5uPCXhCJFFM0ptQWBv7GaU2lG3tWO6lmqZCSI2a__TWDCPOBhzFRV16DIAJTFel_v6OXGVhh2Mf4BIHXPbpLsH287yGJKtOnLZwaH/w640-h354/son+isve%25C3%25A7te+erasmus.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg9dqd1nMrQeiv-pvBVj221SSyyVVfJjIwXsL99_W5uPCXhCJFFM0ptQWBv7GaU2lG3tWO6lmqZCSI2a__TWDCPOBhzFRV16DIAJTFel_v6OXGVhh2Mf4BIHXPbpLsH287yGJKtOnLZwaH/s72-w640-c-h354/son+isve%25C3%25A7te+erasmus.jpg
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2017/09/isvecte-erasmus-hakkinda-bilmeniz-gereken-hersey.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2017/09/isvecte-erasmus-hakkinda-bilmeniz-gereken-hersey.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar