Yerli interrail; Tren Tur Kartları

Türkiye içerisinde trene atlayıp gezmek mi istiyorsun. Daha ne duruyorsun hemen bir trentur kart al ve gezmeye başla. Peki nedir bu trenturt kart? Buyrun yazımızda...
İsveç'te iken avrupayı turladık tamam da aklımda hep kaldı yahu ben daha kendi ülkemin başkentini gezmemiş adamım hem yapacak birşeyler arıyordum bu yaz, dedim ki gezmek en iyisi. Evet bu düşüncelerle başladı bütün macera, aslına bakarsanız bu Çarşamba başlayacak (5 Ağustos). İlk durağım Ankara. Şu anda Trabzon'da olduğumdan dolayı Ankara'ya Konset Turizm ile biletimi aldım ve tren biletini de oradan almayı düşünüyorum. Anti parantez olarak belirtmek isterim ki ilk kez otobüste internet keyfini yaşamak için de Çarşamba'yı iple çekiyorum. Neyse gelelim asıl meseleye:

Evvela bu Tren Tur Kartları hakkında kafa karıştırmadan kısaca bilgiler sunalım. Tcdd'nin sitesinden alıntılar eşiliğinde bakalım bu kartların fiyatları ve özellikleri nelerdir. İki tür tren kartı olduğunu belirtelim:

GÜNCELLEME (ARALIK 2016)
TCDD artık bu kartları güncelledi. Fiyatlar ve biletler hakkında güncel bilgiler için şu linkten buyrun:
https://yolcu.tcdd.gov.tr/tren-kart/

ESKİ SİSTEM BÖYLEYDİ:
1.Ekspres Tren Tur Kartı: Süper ekspres (Başkent, Cumhuriyet, Fatih vb.),mavi tren, ekspres, bölgesel ekspres, ray otobüsü , mototrenler ile normal yolcu ve banliyö trenlerinde,

2.Yataklı Tren Tur Kartı: Yukarda belirtilen trenlerle birlikte yataklı, kuşetli ve örtülü kuşetli vagonlarda, mevki farkı gözetmeksizin geçerlidir.

Bir de YHT seyahat kartları var (yüksek hızlı tren). TCDD sitesinde neden üçüncü bir kategori olarak verildiğini anlamadım ama fiyatlara bakınca aradaki farkı görebiliyoruz. Hemen fiyatları vereyim sonrasında da kartların ne gibi özellikleri olduğuna bir bakalım:

-Tam YHT Kartı 300,00 TL, Öğrenci YHT Kartı 200,00 TL,
-Ekspres Tren Tur Kartı 150,00 TL,
-Yataklı Tren Tur Kartı 500,00 TL,
Kullanım süresi biten tren tur kartlarının bir ay içerisinde iadesi halinde ise de şöyle bir güzellik yapmışlar, ama ben o kartı bu kadar para için geri vereceğimi düşünmüyorum:
-Ekspres Tren Tur Kartı için 2,50 TL
-Yataklı Tren Tur Kartı için 7,50 TL

Dikkatinizi çekmiştir, ekspres tren tur kartını kalın olarak yazdım. Bizim gibi öğrenci ve maddi durumu kısıtlı olanlar için en ideal bilet olduğundan dolayı onu satın alacağım şahsen.
Öğrenci yht kartı da uygun görünüyor ama Türkiye'de hızlı tren kaç şehir arasında çalışıyor diye düşününce bu farkı vermeye gerek yok diye düşünüyorum. Hemen kartlar arasındaki ince farklara geçelim:
a) Ekspres Tren Tur Kartı ile kuşetli, örtülü kuşetli veya yataklı vagonlarda yolculuk yapılması halinde, bu hizmetlere ait kuşet, örtülü kuşet veya yatak ücreti ayrıca alınmaktadır.

b)
Yataklı Tren Tur Kartı ile kuşetli, örtülü kuşetli veya yataklı vagonlardaki seyahatlerde , kuşet, örtülü kuşet veya yatak ücreti alınmaz ve bu yolcularımıza ücretsiz yer numarası verilir.
Yatak ücreti vb hizmetler için ayrıca ücret alınacak olması sizleri pek korkutmamalı. Nitekim bineceğiniz trenlerden yatak vb rezervasyon yaptırmazsanız zaten koltuklu olarak yine bir ücret ödemeden seyahatinizi yapabileceğinizi tahmin ediyorum. Tam olarak seyahatim sırasında bu konuda detaylı bilgiyi verebilirim.
Bazı bilinmesi gereken diğer önemli şartlar da şunlar:
-Tren Tur Kartlarını, geçerlilik süresi içerisinde sadece kartın üzerinde ismi olan kişi kullanabilmektedir.
-Trende yapılan kontrolde, TCDD görevlisi tarafından hüviyet ibrazı istenmektedir
-Gidiş-dönüş hariç olmak üzere, bir seyahat bitmeden ikinci bir seyahat için rezervasyon yapılamamaktadır.
-Üzerinde silinti , kazıntı yapılan veya süresi dolan kartlar geçerli değildir.
-Kartın kaybolması halinde yenisi verilmez ve ücreti iade edilmez.
-Tren Tur Kartları Vangölü Feribotu ve uluslararası yolcu trenlerinde geçerli değildir.
Tek sevmediğim yanı, kartın kaybolması halinde müşteriyi koruyucu hiçbir önlemin alınmamış olmaması. Bence çok saçma bir olay tamamen olayın silinip atılması. Hırsızlık olur, unutkanlık olur herşey mümkün; kart kaybolur. Bence bu konuda bir çalışma yapılmalı. Zaten bileti alan kişinin ismi ve herşeyi sistemde kayıtlı olmalı ve eğer kaybetme durumunda yine geri iade parası karşılığı (2,5 ytl) yeni bir kart basılmalı. Müşteri memnuniyetini korumaya dair bir hareket olur kanaatindeyim. TCDD müşteri destek hattı gibi merkezlere bu isteğimi iletmeliyim, ve bence bu geziyi düşünen herkes de bu uyarıyı yapmalı ki dikkate alınsın.
Son olarak da bu tren biletlerini alabileceğiniz il merkezleri ve istasyonları verelim:

1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ YAPILAN İŞYERLERİ (14 ADET):
Edirne, İstanbul(Sirkeci), Haydarpaşa, Bostancı, İzmit, Adapazarı, Bilecik, Eskişehir, Söğütlüçeşme, Pendik, Gebze, Arifiye, Enveriye, Bozüyük

2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ YAPILAN İŞYERLERİ (10 ADET):

Ankara, Çankırı, Zonguldak, Kırıkkale, Kayseri, Niğde, Sincan, Polatlı, Bor, Yerköy,

3. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ YAPILAN İŞYERLERİ (18 ADET):

Basmane, Alsancak, Manisa, Balıkesir, Bandırma, Uşak, Aydın, Denizli, Karşıyaka, Menemen, Çiğli, Akhisar, Kırkağaç, Soma, Nazilli, Şirinyer, Kemer, Torbalı,

4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ YAPILAN İŞYERLERİ (11 ADET):

Sivas, Amasya, Samsun, Erzincan, Erzurum, Kars, Turhal, Divriği, Horasan, İliç, Sarıkamış,

5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ YAPILAN İŞYERLERİ (9 ADET):

Malatya, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Muş, Tatvan, Van, Kurtalan, Hekimhan,

6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ YAPILAN İŞYERLERİ (12 ADET):

Adana, Mersin, İskenderun, Gaziantep, Konya, Ereğli, Çumra, Karaman, Ceyhan Tarsus, Osmaniye, İslahiye,

7. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ YAPILAN İŞYERLERİ (11 ADET):

Afyon, Kütahya, Burdur, Isparta, Dinar, Sandıklı, Tavşanlı, Ilgın, Akşehir, Çay, Hamam,


Dediğim gibi ilk durağım Ankara. Sonrasında düşündüğüm şehirler: Konya, Mersin, Antalya, Afyon, İzmir, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Edirne, İstanbul, Samsun. Eğer yol haritam hakkında önerileriniz var ise, gel bir çayımızı içersin derseniz tekliflere açığım. :)

Umarım kafanızda herhangi bir soru işareti kalmamıştır. Kaldıysa da lütfen hiç çekinmeden yorum yazarak sorularınızı sorabilir, ve katılımlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi seyahatler!

TCDD internet sayfası: https://yolcu.tcdd.gov.tr/tren-kart/

YORUMLAR

BLOGGER: 5
  1. Mustafa Baltacı4 Ağustos 2009 02:10

    O tren kartını bildiğim kadarıyla ilk olarak benim arkadaşım İlyas kullandı. O Doğu Anadolu gezisi yapmıştı bu kartla.

    Daha sonra ondan aldığımız tavsiye ile ben ve Adapazarı'ndan bir arkadaş 2008 yazında çıktık yollara. Kalkış HAYDARPAŞA idi. Bizde bir heyecan, bir telaş, bir merak tabi...

    Kartımızı aldık,alır almaz bizi uzaklara götürecek olan ilk trene binmeye karar verdik. Bir de öğrendik ki trenler ful dolu. Şehirlerarası otobüsçülerin tabiriyle "ful çakılı"!

    Sonra dedikki en erken burdan hangisi gidiyor: Pamukkale. Onda Eskişehir'e kadar boş yer varmış. Tam bineceğiz şef dedi:

    - Gençler rezerve yaptıdınız mı?

    - Hayır şefim :S

    - E nasıl yapacağız o zaman nerde oturacaksınız?

    Biz dumur olduk tabi..

    Ama sonra düşündük taşındık ulan dedik biz zaten gırgırına, macerasına çıkmadık mı bu yola. O zaman kapı aralığında gideriz anasını satayım. Dedik şefim bizim nasıl olsa biletimiz var, tren tur kartı aldık. Kapı aralığı da olsa biz gideriz.

    Tamam dedi öyle olsun. O kapı eşiğinde altımızda gazete oturarak tam 6 saat filan yol gittiğimizi hatırlıyorum.

    Oooy oyy daha neler yaşadık neler...

    Bu sadece başlarken yasadılarımız. Rötar yapan trenler mi dersin, akşamın 10 trenine yetişicem derken hızlı hızlı Konya'yı gezip gara yetişmeler mi dersin, sonra da gara geldiğinde gar bekçisinin her 2 saatte bir 2 saat sonra gelicek lafına eyvallah çekmeler mi dersin, sonra amaaan deyip gardaki banka sereserpe uzanıp sabahlamalar mı dersin, aktarma yapıcam derken gecenin 3'ünde ıssız bir istasyonda inip, soğuğa, kurt ulumalarına rağmen küçücük istasyonda 2 saat sonra gelicek treni beklemeler mi dersin, hohoooo...

    Yani, Veysel kardeşim bana sorarsan o tur kartı almana gerek yok. Zaten trenler öğrenciye çok ucuz. Aralarda da aktarma yaparken otobüs kullanırsın böylece Türkiye'nin 10larda iliniz gezmiş olursun derim.

    Benim sana kesinlikle gitmen gerekir diyeceğim yerler

    -Nevşehir, Ürgüp Göreme peri bacaları.

    - Alanya Dim çayı.

    Kesinlikle git diyeceğim buralar var diğerlerini sen kafana göre çizersin artık..

    Hayırlı yolculuklar, TCDD ye bol küfür etmeye hazır ol kardeşim :S ;)

    YanıtlaSil
  2. Selam Veysel,
    Nasıl gidiyor seyahatin?
    Bende yarın bu karttan almayı düşünüyorum...
    Alayım mı? :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Koray,
    Aman aman! Alma hemen. Evvela tam olarak nerelere gideceğine ve gideceğin her yere trenlerin çalışıyor olduğundan emin ol. TCDD sitesi de pek bir işe yaramıyor zaten. Bu arada ben bilet almaktan vazgeçtim ve şu anda biletsiz olarak geziyorum. Tabii ki biraz daha masraflı ama tren biletini almış olsaydım daha da masraflı olacaktı çünkü bazı noktalarda otobüse para vermek zorunda olacaktım. Tekrar söylüyorum, tren biletini alacaksan gideceğin yerleri çok iyi belirlemeli ve ona göre trenlerin çalışıyor olduğundan da emin olmalısın. Bazı hatlar süresiz olarak çalışma nedeniyle kapatılmış onları kontrol edersen iyi olur.

    YanıtlaSil
  4. ben de bir kaç gündür bir uğraş arıyordum kendime ve tcdd nin tren tur kartı karşıma çıktı ve bu yaz bu sayede türkiye turu yapmayı düşünüyorum ancak yukarıda pek tavsiye etmemişsiniz.ne gibi zorlukları var?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Türkiye'de trenlerin ne zaman geleceğine ve gideceğine dair bakabileceğiniz tek site tcdd. Şu an halihazırda bulunan siteye üye olamayınca ve neticesinde nereden nereye saat kaçta tren olduğunu öğrenemedim. Ayrıca ben hayatımda bu kadar dandik bir site görmedim. Şimdi hatırlayınca bile sinirlerim bozuldu. Neyse. Daha sonrasında baktım ki olacak gibi değil ve yukarıdaki yorumlarda bir arkadaşımızın da yazmış olduğu yorumdan etkilenerek vazgeçtim almaktan.

    Son olarak şunu söylemeliyim ki, tren kartı alacaksanız mutlaka gitmek istediğiniz yerlerin listesini çıkartın ve gideceğiniz süre zarfı içinde o istikamete tren bulunduğundan emin olun. Denizli taraflarında yol çalışmaları vardı benim zamanımda ve bu da almamam ayrı bi nedendi.

    YanıtlaSil
Tepkisiz kalmayın. Fikirleriniz ve sorularınız birileri için farklılık oluşturabilir:

Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: Yerli interrail; Tren Tur Kartları
Yerli interrail; Tren Tur Kartları
Türkiye içerisinde trene atlayıp gezmek mi istiyorsun. Daha ne duruyorsun hemen bir trentur kart al ve gezmeye başla. Peki nedir bu trenturt kart? Buyrun yazımızda...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRInWuF_z64yNUW7MUfuYMJr2ZPVO6nf559Uc-tOLTK2UAuw8gndEYWDXbJMcbWbwAHo7CaWLHYUs9h9JC3j94MeM8dFGFKNFM6ABomqDkOLRC1JtgE7lUan8Ob0G5ju2qptaijrSUF6Q8/s1600/logo-share-interrail2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRInWuF_z64yNUW7MUfuYMJr2ZPVO6nf559Uc-tOLTK2UAuw8gndEYWDXbJMcbWbwAHo7CaWLHYUs9h9JC3j94MeM8dFGFKNFM6ABomqDkOLRC1JtgE7lUan8Ob0G5ju2qptaijrSUF6Q8/s72-c/logo-share-interrail2.jpg
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2009/08/yerli-interrail-tren-tur-kartlar.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2009/08/yerli-interrail-tren-tur-kartlar.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar