Roma bekle beni sana geliyorum...

Erasmus günlüğü tutmakta pek başarılı gibi görünmüyorum, ancak bu ikinci dönem yapmak üzere olduğum delilikleri anlatmaya çalışacağım. 15...
Erasmus günlüğü tutmakta pek başarılı gibi görünmüyorum, ancak bu ikinci dönem yapmak üzere olduğum delilikleri anlatmaya çalışacağım. 15 Mayıs günü Roma'ya ryanair vasıtası ile uçak biletlerimi aldım. Tabii İtalya'ya gidilir de sadece Roma mı gezilir... Tabii ki Venedik'i de unutmadım.
15'i ile 17'si arasında Roma'da kalacağım ve 18'i sabahı Venedik'ten Stockholm'e döneceğim. Sadece biletlere harcadığım para yaklaşık 1200 İsveç kronu yani 120€ civarı birşey. Ayrıca Roma'da bir gecelik hostel gerekli ki o da sadece 12€. Venedik'te sanırım gece bir yer ayarlamama gerek yok. Çünkü geri dönüş biletim sabah olduğundan dolayı geceyi sanırım havaalanında geçirebilirim.

Bu tür gezilerinizi unutulmaz yapmak istiyorsanız, her gittiğiniz şehirden sevdiğiniz kişilere kartpostal göndermeyi unutmayın! Ben şu ana kadar pek fazla gezmediğim için daha yapmadım ama önümüzdeki gezilerimde kesinlikle yapacağım, ve eminim ki unutulmaz birer hatıra olacaklar. Ayrıca göndereceğiniz kişilerin ne kadar mutlu olacağını değinmeme bile gerek yok. Ayrıca Roma'dayken canlı bloglama yapacağımı umuyorum, ya twitter üzerinden ya da friendfeed üzerinden birşeyler. Olmadı blogumdan yazacağım...

Neyse şimdi de tüm detayları ile adım adım nasıl bu geziyi ayarladım hangi sitelerden ne gibi yardım aldım onları belirteyim. Sonuçta yurtdışına hiç çıkmamış arkadaşlarımız olabilir ayrıca İsveç'e gelecek olan ve Erasmus ile başka ülkelere gidecek olan arkadaşlara da birer rehber olur umarım.

Bildiğiniz ya da bilmiyorsanız da çok yakında keşfedecek olduğunuz ünlü, ucuz, öğrenci dostu, eramuscuların gözbebeği havayolu şirketi ryanair ile biletlerimizi alıyoruz her zaman. Eğer babanız zengin ise ya da acil bir uçuş arıyorsanız ve bilet fiyatları karşılaştırması yapmak istiyorsanız bütün havayolları şirketlerinin uçuşlarını takip edebileceğiniz şöyle bir site var. Neyse devam edelim. Ryanair ile bütün uçuşlarımızı ayarladıktan sonra geldi sıra hostele. Hostelworld isimli site bu konuda bir numara. Bütün ayarlamalarınızı oradan yapmanızı öneririm. Hosteli de ayarladık herşey tamam diyorsanız yanılıyorsunuz demektir eğer İsveç'te Stockholm'den uzakta biryerde öğrenciyseniz. Çünkü lanet olası tren biletleri burada gerçekten pahalı ve bazen de trenler dolu olabiliyor. Hemen trenleri kontrol edebileceğiniz siteyi vereyim sonrasında da size nasıl daha ucuz bilet bulabileceğinizi anlatacağım. Sj.se İsveç'in tren işletmecisi ya da öyle birşey işte. Tek şirket yani. Bu sitede  nereden nereye gideceğimizi seçtikten sonra "youth" ya da "student" biletlerini işaretlemeyi unutmayın. "adult" yapmamaya dikkat edin. Bir sonraki adımda baktınız biletler pahalı hiç oynaşmayın. Aslında buraya kadar gelmeden önce, sizler tren biletlerinizi bir aydan daha önce almaya çalışın. Önceden alırsanız gerçekten ucuza biletler bulabilirsiniz ya da son dakika biletleri ile ucuza yolculuk yapabilirsiniz. Ama son dakikalar için pek garanti veremem. Trenler bazen dolu olabiliyor. Böyle bir durumda ne yapacaksınız, yine de durmak yok trene atlıyoruz ve trende ödüyoruz (ceza meza yok sadece normal bir bilet fiyatı ödüyorsunuz) ya da ödemiyoruz :D Bu önerim İsveç Falun gibi uzak yerlere gelecek olan arkadaşlar için geçerli tabii ki. Her Erasmus öğrencisine yararlı birşey değil :P Aslında başka bir seçenek daha var ama onu başka bir yazımda belirteceğim, çünkü konu çok dağılıyor.

yakında:
Şu anda planlamasını tamamen bitirmiş olduğum gezi Kopenhag, Amsterdam, Brüksel, Frankfurt, Paris, Barcelona'yı içeriyor. İnterrail hakkında çok ama çok detaylı bilgiler sizleri bekliyor. Bir sonraki yazıda ;)

Ayrıca ilginizi çekebilecek diğer yazılar: 
Harçsız Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır
Schengen Vizesi için İşveren Mektubu ve İzin Onayı
İnterrail Nasıl Yapılır ve Nasıl Planlanır
Ücretsiz Fon Müzikleri ve Ses Efektleri İndir
Asteğmen Nasıl Olunur ve Ne Yapmam Gerekir
Askerlik Tecili için Gerekli Belgeler
Sınavsız İkinci Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır
İngilizce Öğretiminde Teknoloji ve İnteraktif Oyunlar

Diğer faydalı olabilecek Erasmus yazılarım:
İsveç'e Gitmeden Önce (1)
İsveç'te Bilinmesi Gerekenler (2)
İsveç'te Yemek Vakti (3)
İsveç Online Alışveriş Siteleri ve Faydalı Linkler
İsveç'te Erasmus İlk Anılar
İsveç ve Erasmus: Hatıralar Dolusu Koca Bir Yıl
Erasmusa Son Noktayı Koyduk
Erasmus'tan Sonra Hayatta Kalmanın Yolları
İnterrail Gezisi Nasıl Planlanır
* Erasmus Ülke Tercihi Nasıl Yapılır

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. Keşke 2 gün Roma kalmasaydın keşke. Her yeri görmek için zamanın olmayacak :S

    YanıtlaSil
  2. öğrencilik işte ne yapalım =). Şimdilik sadece ön bilgi edinmeye gidiyoruz... İleride kendi paramız olunca suyunu çıkarana kadar gezerim oraları :)

    YanıtlaSil
Tepkisiz kalmayın. Fikirleriniz ve sorularınız birileri için farklılık oluşturabilir:

Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: Roma bekle beni sana geliyorum...
Roma bekle beni sana geliyorum...
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2009/04/roma-bekle-beni-sana-geliyorum.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2009/04/roma-bekle-beni-sana-geliyorum.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar