Blogger 404 Hatası ve Çözümü

Bugün çok ilginç bir şey oldu ve kendi blog sayfama ulaşmaya çalışırken birden 404 hatası ile karşılaştım. Tabii görünce hemen korkmadım. Çü...
Bugün çok ilginç bir şey oldu ve kendi blog sayfama ulaşmaya çalışırken birden 404 hatası ile karşılaştım. Tabii görünce hemen korkmadım. Çünkü yanlış birşey yapmadığımı biliyordum. Ancak tek bir ayar ile oynamıştım.

Sorunla Nasıl Karşılaştım
Evvela bu hatayı hangi ayarı değiştirdikten sonra aldığımı söyleyeyim. Bildiğiniz üzere blogumun adresi, http://blog.veyselkelesh.com. Blogger yayın ayarlarında bildiğiniz gibi bu isim için ayrıca bir seçenek daha var. O da bu "http://www.blog.veyselkelesh.com" linkini benim bloguma yönlendir seçeneği. Ben bunu işaretledim ve hemen ardından 404 hatası aldım. Zaten mantıksız bir şeydi yaptığım ama yaptım ve böyle bir hata aldım.

Nasıl Çözdüm
Evvela hemen google amcaya koştum. "blogger 404 hatası" diye arama yaptım. İlk gelen seçeneğe tıkladım ve yazılanları bir güzel okudum. Ancak orada anlatılanlar biraz fazla karmaşık geldi. Aslında hiç de karmaşık değil ama uğraşması zor geldi diyeyim. İyi ki de zor gelmiş çünkü çok daha kolay bir çözüm yolu var.

Blogger yönetim panelimize giriyoruz ve "ayarlar"dan "yayıncılık" sekmesine tıklıyoruz. Buradan eski blog ismimize (http://siteisminiz.blogspot.com) dönüş yapıyoruz. Yani özel etki alanı ismimizi buradan kaldırıyoruz. Sonrasında kendi site ismimizi sanki ilk defa giriyormuş gibi tekrar "etki alanı" kısmına giriyoruz ve kaydet diyoruz. Yani domain isminin cname ayarları ile tekrar tekrar oynamamıza hiiiç gerek yok! ;)

Siteniz artık özgür...

YORUMLAR

BLOGGER: 9
  1. Ben de benzeri hatâyı alıyorum. Şöyle bir mesaj çıkıyor: The DNS record for your domain is not set up correctly yet. If you just purchased this domain the set up process may take up to a day. Yaklışak 10 gündür filan bu hatâyı gideremedik. Önce domaini blogger'dan hostuma yönlendirdim, tam çalışırken blogger daha iyi deyip geri dönüş yaptım. Şimdi blogum görüntülenemiyor bile. İyi çalışmalar, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. afyonblog'la ayno sorunu yaşıyorum.. Bloglar açık alanlarda barındırılamaz. HATASI ALIYORUM LÜTFEN YARDIMMM

    YanıtlaSil
  3. domaininizi http://www.dnspark.net gibi domain yönetim siteleri üzerinden blogger'a yönlendirmeyi deneyinizi. Bakalım sorun devam edeck mi?

    YanıtlaSil
  4. isimtescil im name.com dan böyle bir cname vs record ları ekleniyor...

    sorun o degil turkharekat.com da benim onu sorunsuz www. eklemeden ekledim ve www.turkharekat.com'u turkharekat.com'A yönlendirdim aynı nsler aynı şeyler..

    ----

    googleden destek istedim bu şekilde cevap gelmedi

    mrblar istehayat.com'domain'im name.com firmasından register'li

    sorunum blogger 'da www.olmadan yani istehayat.com olarak eklenmiyor Bloglar açık alanlarda barındırılamaz. hatası ALIYORUM

    blogger'a www.istehayat.com girmek zorundalıgı var nerden ÇIKTIYSA

    www.istehayat.com'olarak girdigimde ise istehayat.com'domain adını www.istehayat.com'a yönlendir seçenegini seçtigimde
    YINE HATA ALIYORUMM

    turkharekat.com'sitem sorunsuz turkharekat.com diye ekledim ve turkharekat.com'u www.turkharekat.com'a sorunsuz yönlendirmiştim..

    YanıtlaSil
  5. Aynı sorunu bende kendi blogum için de alıyordum. veyselkelesh.com için. Firefox gibi internet tarayıcılarında herhangi bir sorun yokken veyselkelesh.com yazarak ulaşmakta, internet explorer ile veyselkelesh.com yazınca ulaşılamaz görünüyor. Bu sorun bloggerın yönlendirme sistemiyle ilgili bir sorun bence.

    Ancak bir de şöyle bir olay var. Benim başka bir blogum daha var ve onu rahatlıkla fotoblogcu.net olarak kullanabiliyorum. Hatta www.fotoblogcu.net olarak yazıldığında da ulaşılabiliyor. Nasıl yaptığımı soracaksınız bana. Tek hatırladığım şey fotoblogcu bloguma ilk isim tayin ederken fotoblogcu.net olarak girdiğimi hatırlıyorum. Diğer www uzantısını hiç denemedim onda. Ancak veyselkelesh.com için evvela www uzantısıyla başlamıştım sonradan değiştirmek istedim ancak başaramadım. Hala www.veyselkelesh.com olarak kullanıyorum ve ben de bir çare bulamadım hala o olaya.

    YanıtlaSil
  6. http://i42.tinypic.com/s241vc.png

    yukarıda fotoblogcu.net in ayarlarını nasıl yaptığımı görebilirsiniz. Dns Zone yönetiminden fotoblogcu.net ve www.fotoblogcu.net i ghs.google.com a yönlendirmişim. Bir de böyle deneyin.

    Ben aynısını veyselkelesh.com için denediğimde başarılı olamamıştım.

    YanıtlaSil
  7. sorun orda degil blogger'da hata var bence

    turkharekat.com'u www. girmeden ekledim ve

    WwW.Turkharekat.com'u www.Süz turkharekat.com'a yönlendirdim bunu eskiden 3 ay gibi önce hatasız ekledim..

    şimdi www.girme zorunlulugu çıkıyor AYNI NSLER AYNI DOMAİN FİRMASI..

    yeni ekledigim domain www.De çalışıyor.. wwwsüz www.ye yönleniyor..

    YanıtlaSil
  8. o sorun bloggerdan değil,kullanıcıdan kaynaklanır.siz yayıncılıktaki yere;www.siteadı.com şeklinde yazacaksınız ve altında siteadı.com'u www.siteadı.com'a yönlendir'e! tik koyacaksınız ve kaydedeceksiniz.Kısa süre içerisinde siteadı.com diye adres çubuğuna yazdığınızda hemen www.siteadı.com'a yönlenecek ve siteniz açılacak.

    YanıtlaSil
  9. Allah razı olsun çok faydalı oldu bu bilgi :)

    YanıtlaSil
Tepkisiz kalmayın. Fikirleriniz ve sorularınız birileri için farklılık oluşturabilir:

Ad

alışveriş,3,alışveriş siteleri,1,another earth,1,apple,2,askerlik,2,askerlik tecili nasıl yapılır,1,asteğmen,1,asteğmen nasıl olunur,1,asteğmen olmak,1,astek,1,avrupa,2,bedava fon müzikleri,1,ben,6,birikim koleji,1,blog,2,blogger,2,blogger ipuçları,6,can sıkıntısından,17,chrome,1,cs:go,1,Çözüm,3,deneme,5,Dilekçeler,3,dizi,1,duyuru,7,düşün taşın,2,düşünme taşınma,1,eğlence,1,emoji,1,en iyi ücretsiz antivirüs,1,Erasmus,31,Erasmus Maceraları,3,erasmusrehberi,1,evrak,1,facebook,1,felsefe,1,film,4,flash bellek kısayol virüsü,1,flash bellek virüsü,1,fon müziği,1,fon müzikleri indir,1,Gezi,9,godaddy,1,google,1,Günlük,58,haber,3,Hakkımda,1,hakkında,1,Harçsız öğrenci pasaportu,1,hatıra,1,içimiz kan ağlıyor,1,ikinci el,1,ikinci üniversite kaydı,1,ilginç,1,inceleme,1,ingilizce dilekçe,3,ingilizce öğretmenliği,1,internet,46,interrail,4,ios,3,iphone,7,iphone titremiyor,1,iphone titreşim ayarlama,1,iphone titreşim seviyesi,1,iphone titreşim sorunu,1,isim tescil,1,isveç,17,isveç günlüğü,1,isveçte eğitim,27,isveçte erasmus,10,isveçte yaşam,27,kadın,1,kısa film,5,kısayol virüsü,1,komik,13,kozmonot,1,kutu açılımı,1,Les poupées russes,1,macera,1,mezuniyet sonrası askerlik,1,mizah,1,Movies,1,öğrenci pasaportu nasıl alınır,1,öğretmenim,11,paylaşım,1,python.dll,1,rehber,2,royalty free fon müziği,1,rus,1,russian dolls,1,ses efektleri indir,1,ses testi,1,sınavsız ikinci üniversite,1,sinema,6,siyaset,1,Social network,1,sony srs-x11,1,sosyal,2,sosyal ağ,1,sözsüz müzik indir,1,sverige,27,sweden,27,şaşırdım,3,şiddet,1,tecil,1,teknoloji,28,tercih,1,titreşim,1,twitter,1,uzun dönem askerlik,1,ücretsiz fon müzikleri,1,ücretsiz pasaport almak,1,ülke,1,veyselkeles.com,1,video,2,vimeo,1,virüs temizleme programı,1,vize,4,vize için işyeri izni,1,Windows,8,windows 10,6,windows 8,1,Windows Sorunları,8,yaşam,2,yedek subay nasıl olunur,1,Yeni Öğrendim,13,zombieland,1,
ltr
item
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji: Blogger 404 Hatası ve Çözümü
Blogger 404 Hatası ve Çözümü
Paralama Defteri Blog | Eğitim ve Teknoloji
https://blog.veyselkeles.com/2008/11/blogger-404-hatas-ve-zm.html
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/
https://blog.veyselkeles.com/2008/11/blogger-404-hatas-ve-zm.html
false
3424150382635341823
UTF-8
Yazıların hepsi bu kadar Hiç yazı bulunamadı Hepsini görüntüle Devamı... Cevap ver İptal Sil Yazan: Anasayfa Sayfalar Yazılar Hepsini Görüntüle Bunlar ilginizi çekebilir Etiketler Arşiv ARA Bütün Yazılar Aradığınız konu hakkında bir yazı bulunamadı Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs May Haz Ağu Eyl Eki Kas Ara daha şimdi 1 dk önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 hafta önce Takipçiler Takip ET Bu İçerik Gizlidir STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Bütün Kodu Kopyala Bütün Kodu Seç Bütün kod kopyalandı Yazılar / kodlar kopyalanamaz, kopyalamak için lütfen CTRL+C basınız Alt Başlıklar